Noticies


Noticies

MÉS DE 200 OPERADORS JURÍDICS ASSISTEIXEN AL 1r CONGRÉS DELS PROCURADORS DE CATALUNYA
3 de Març de 2014

MÉS DE 200 OPERADORS JURÍDICS ASSISTEIXEN AL 1r CONGRÉS DELS PROCURADORS DE CATALUNYA

El 1r Congrés dels Procuradors de Catalunya, organitzat pel Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, es va celebrar aquest divendres 28 de febrer i aquest dissabte 1 de març a l’Espai Esadeforum de l’escola de negocis ESADE amb la presència de més de 200 operadors jurídics.

El Congrés, titulat Propostes estratègiques per a una execució civil més eficaç, va oferir a tots els operadors jurídics un punt de trobada per debatre les últimes novetats del món de la Justícia. Durant les jornades, es va donar a conèixer el Pla Estratègic de la Procura centrat en l’àmbit de l’execució civil i es va debatre en diverses taules rodones sobre el paper dels procuradors en l’Administració de Justícia.

La jornada inaugural de divendres va comptar amb la presència d’Eduardo Berché Moreno, degà de la Facultat de Dret d’Esade, Juan Carlos Estévez Fernández-Novoa, President del Consejo General de Procuradores de España, Miguel Ángel Gimeno Jubero, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Germà Gordó i Aubarell, Conseller de Justícia; Ignacio López Chocarro, degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona i President del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, i de Carlos Lesmes Serrano, President del Tribunal Supremo i del Consejo General del Poder Judicial.

El Congrés, que va voler reforçar el diàleg entre el col·lectiu de procuradors i els diversos agents que col·laboren amb la Justícia, es va estructurar en tres sessions. Durant la primera, que es va celebrar divendres al matí , es va presentar el Pla Estratègic de la Procura, a càrrec de Francisco Ramos Méndez, catedràtic de Dret Processal de la Universitat Pompeu Fabra. La segona sessió, celebrada divendres a la tarda, va permetre debatre les propostes de la procura per a una execució civil més eficaç. Finalment, la tercera sessió, que va tenir lloc dissabte al matí, va abordar les propostes de la procura en l’àmbit de la Via de Constrenyiment, l’Execució no dinerària i les noves tecnologies en la Justícia.