Noticies


Noticies

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE L´AVANTPROJECTE DE REFORMA DE LA LEC
16 de Maig de 2013

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE L´AVANTPROJECTE DE REFORMA DE LA LEC

El passat dimarts, es va celebrar al Gallery Hotel una sessió informativa sobre l’avantprojecte de reforma de la LEC que va comptar amb una gran assistència de col·legiats.

El nostre Degà, Ignacio López, va informar de manera detallada de com s’ha anat desenvolupant l’avantprojecte de Llei de reforma de la LEC, el qual ha sofert diverses modificacions des del moment en què es va iniciar el primer esborrany i fins l’aprovació, per part del Consell de Ministres, de l'informe sobre l’Avantprojecte de Llei de reforma de la LEC.

El Degà va assenyalar que les negociacions per part del CGPE per tal de que l’avantprojecte recollís la majoria d’aspiracions del col·lectiu han estat força complicades. La diferent visió dels representants del Ministeri de Justícia i el d'Economia han dificultat molt la redacció d’alguns punts i el text no recull totes les atribucions que es demanaven des de la professió. Segons indicà el degà, caldrà treballar per intentar introduir noves modificacions en el seu tràmit parlamentari.

Aquesta sessió informativa segueix la línia de transparència informativa que la Junta del nostre Col·legi considera necessària, en un moment en en qual es preveuen importants canvis per a la professió amb motiu de les modificacions normatives i amb l’horitzó de la llei de serveis professionals.

El nostre Degà va manifestar que no hem de ser “pessimistes”, però si “realistes” vers la conjuntura de l’entorn econòmic i legal que ens afecta de manera directa i va assegurar que tots aquells que tenen responsabilitats en les Juntes de Govern i en el CGPE treballaran amb intensitat per tal que el resultat final de la reforma sigui el més favorable possible.

Acabada l'exposició del degà, tot seguit es va obrir un torn de paraula en què els col·legiats van poder resoldre alguns dubtes i expressar la seva opinió sobre com afectarà aquesta reforma la professió de procurador dels tribunals.

Finalment, el nostre Vicedegà, Ramon Daví, va destacar que en aquests moments és necessari que el col·lectiu s’impliqui i es mobilitzi en la tasca de defensa de la professió, que té molts i diferents àmbits de participació: des de les Assemblees i el pla estratègic de la procura fins els premis Procura i la celebració de Sant Iu.

Aquesta mateixa sessió informativa es va celebrar també ahir dimecres en el CEMAV de la Mútua de Granollers, amb la participació de la gran majoria dels col·legiats del partit judicial de Granollers i Sabadell.

El fet de repetir aquesta sessió en una Delegació Territorial respon a la línia de proximitat i màxima informació que la Junta de Govern considera bàsica en un moment en què es necessita la implicació de tots els procuradors del nostre Col·legi.