Noticies


Noticies

Eva Mª Atarés García, Compendium.cat i la Fundació ‘Domus Misericordiae Sant Josep’, Premis Procura 2023
23 de Maig de 2023

Eva Mª Atarés García, Compendium.cat i la Fundació ‘Domus Misericordiae Sant Josep’, Premis Procura 2023

El Col·legi de Procuradors de Barcelona va fer lliurament divendres passat dels Premis Procura 2023, uns guardons que compleixen gairebé una dècada distingint als professionals destacats en l’àmbit de la justícia i la justícia social. Enguany han celebrat novena edició dels Premis que ja s’han convertit en un referent entre els professionals i institucions del sector jurídic i social. Els premiats amb els diferents guardons d’aquest 2023 han estat: en la categoria Trajectòria Professional, la magistrada Eva Mª Atarés García; en la categoria Procura Anual, el portal Compendium.cat; i en la categoria Solidari la Fundació ‘Domus Misericordiae Sant Josep’.

En la categoria Premi Procura a la Trajectòria Professional, la guanyadora d’enguany ha estat la Magistrada Eva Atarés García, premiada per la seva vàlua, assoliments i trajectòria professional en el món de la justícia. Atarés ha dedicat tota la seva carrera professional a exercir la professió jurídica apostant per una tasca regida per l’ètica judicial disposant de coneixements i mecanismes per a afavorir els criteris unificats que contribueixen a la disminució de la ligitiositat. Eva Atarés García és actualment Magistrada del jutjat de 1a instància 51. Inicialment va començar la seva carrera judicial en 1998 i el seu primer destí va ser el jutjat únic de La Almunia de Doña Godina, a Saragossa. Dos anys més tard, va passar al de Primera Instància i instrucció 3 de Tudela, a Navarra. Uns anys més tard, el 2001, va ascendir com a magistrada i es va traslladar fins a Catalunya, lloc on va ser destinada al Jutjat de Primera Instància i instrucció 6 de Granollers, entre 2001 i 2003. Just després, des de 2003 fins al 2006, va estar al núm. 3 de Santa Coloma de Gramenet. El President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, va ser l’encarregat de fer lliurament del Premi Procura Trajectòria Professional.

Per part seva, el Premi Procura Anual, que reconeix el desenvolupament d’una acció que suposi una millora en el servei públic de la Justícia, ha estat atorgat al portal Compendium.cat, per la seva defensa històrica de la llengua catalana en l’àmbit jurídic. El portal aglutina una trentena d’entitats i institucions per a afavorir l’ús del català a la justícia, i pel suport que facilita als procuradors en la defensa dels drets lingüístics de la ciutadania en l’àmbit judicial. Aquest web el promouen divuit institucions i entitats catalans i andorranes, encapçalades pel Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb els Departaments de Justícia i Cultura de la Generalitat de Catalunya. També aglutina més de 700 recursos per a fomentar l’ús del català en l’àmbit del Dret i està a la disposició de tots els operadors jurídics, així com dels professionals de la llengua i la ciutadania en general, per a fomentar l’ús del català a la justícia i en els diferents àmbits socials. Immaculada Barral Viñals, Directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Generalitat de Catalunya va ser l’encarregada de lliurar el Premi Procura Anual a Encarna Orduna, Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, i el Sr. David Casellas, President de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana.

Finalment, el Premi Procura Solidari, que reconeix a aquelles persones i entitats sense ànim de lucre que treballen per a millorar la vida dels més vulnerables, ha recaigut en la Fundació ‘Domus Misericordiae Sant Josep’ que té com a objectiu ajudar a persones i famílies en situació de pobresa i vulnerabilitat, oferint acompanyament integral i suport a les seves necessitats, tenint en compte els valors cristians i la dignitat de la persona. La Fundació, que neix en la parròquia de Sant Sebastià, de Badalona (Barcelona), a l’agost de 2017, es crea amb la voluntat d’assumir i enfortir l’activitat social i d’assistència en la comunitat parroquial, situada en el barri de Pomar. Aquesta tasca es realitza a través de diferents projectes i actualment comptem amb la col·laboració de més de 60 voluntaris, els quals realitzen activitats d’acompanyament, visites, repartiment de roba i aliments, així com reparacions domèstiques. El Degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona i President del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Angel Quemada va fer lliurament del Premi Procura Solidari 2023 al Pare Felipe.