Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS CATALANS CONSIDEREN INSUFICIENT QUE EL GOVERN CENTRAL ELIMINI LES TAXES PER A LES PERSONES FÍSIQUES
24 de Febrer de 2015

ELS PROCURADORS CATALANS CONSIDEREN INSUFICIENT QUE EL GOVERN CENTRAL ELIMINI LES TAXES PER A LES PERSONES FÍSIQUES

El Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya considera positiu l’anunci del Govern espanyol d’eliminar l’aplicació de les taxes judicials estatals per a les persones físiques. Tot i això, troba que aquesta mesura és insuficient, ja que no s’aplicarà a altres col·lectius com són les petites i mitjanes empreses, que a causa d’aquest gravamen tenen dificultats alhora d’accedir a la tutela judicial efectiva.

Així mateix, els procuradors catalans volen destacar que amb aquesta revisió de la Llei de Taxes el Ministre de Justícia, Rafael Catalá, compleix amb la seva paraula, però alhora li demanen que consideri una rebaixa dels imports actuals de les taxes judicials.

El Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya s’ha implicat en la defensa del dret a la tutela judicial efectiva i, en aquest sentit, va arribar a un acord el 2014 amb el Consell de l’Advocacia Catalana i el Departament de Justícia per tal de rebaixar l’impacte de la taxa judicial catalana, que actualment no s’aplica a persones físiques, autònoms i empreses que facturin menys d’un milió d’euros anuals.

Cal recordar que, entre d’altres funcions dins del procés judicial, el procurador dels tribunals és l'operador jurídic encarregat de recaptar, tramitar i presentar als jutjats les taxes judicials dins de l'Administració de Justícia.