Noticies


Noticies

Homenatge a Luis Garrido, Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona
20 de Novembre de 2020

Homenatge a Luis Garrido, Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona

El Col·legi de Procuradors de Barcelona va organitzar ahir un homenatge a Luis Garrido Espá, qui va ser Magistrat de la Secció 15 de l’Audiència Provincial de Barcelona, mort al març d’enguany. L’acte, que es va celebrar de manera virtual en el marc de les mesures preventives per a fer front al coronavirus, va comptar amb una gran representació de membres de l’àmbit judicial, de la procura i de l’advocacia.

A l’homenatge van participar Ignacio Sancho, Magistrat del Tribunal Suprem; Luis Rodríguez, Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona; Fernando Cerdá, Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra; i el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ángel Quemada. Tots ells han destacat l’extraordinària qualitat del seu treball com a Magistrat i la seva enorme humanitat.

En la seva intervenció, el Magistrat del Tribunal Suprem Ignacio Sancho va destacar de Luis Garrido “la seva honradesa intel·lectual a l’hora d’analitzar totes les qüestions. Atreia molt la seva personalitat respectuosa i ferma alhora, i pel seu semblant amable i afable”. Al seu torn, Fernando Cerdá, Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, va incidir en “les seves respostes fonamentades, serenes, assenyades i plenament conscients de les conseqüències jurídiques a les qüestions que li van plantejar durant la seva carrera”.

La laudatio va ser pronunciada pel Magistrat Luis Rodríguez, qui va destacar: “el signe distintiu de Luis van ser les seves sentències: llegia al detall totes les al·legacions, valorava totes les proves i reflexionava contínuament. Amabilitat, serenitat, paciència, humilitat i intel·ligència van fer d’ell un gran jutge”.

Per part seva, Ángel Quemada Cuatrecasas va incidir en la relació del Magistrat amb el col·lectiu de procuradors: “Luis Garrido per a nosaltres, era, a més d’un excel·lent jurista, una persona afable i pròxima, sense estridències, sempre disposat a escoltar. Va rebre de nosaltres el Premi Procura a la trajectòria professional, un premi que va recollir personalment l’any 2017 i que va reconèixer, la seva brillant trajectòria de servei en els jutjats i tribunals de Catalunya des de l’any 1992 i, especialment, la seva extraordinària qualitat en el treball desenvolupat com a Magistrat”.