Noticies


Noticies

MERCÈ PIGEM I LA SALA DE GOVERN DEL TSJC, PREMIS PROCURA 2014
16 de Juny de 2014

MERCÈ PIGEM I LA SALA DE GOVERN DEL TSJC, PREMIS PROCURA 2014

El Col·legi de Procuradors de de Barcelona ha celebrat per segon any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment a aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i que han ajudat a potenciar la figura del procurador. Els dos guanyadors d’aquesta edició han estat Mercè Pigem, que va rebre el Premi Procura – Trajectòria Professional, i la sala de govern del TSJC, a qui es va atorgar el Premi Procura – Anual. Els guardons es van lliurar en el decurs del sopar que va tenir lloc el passat divendres 13 de juny, al Reial Club de Polo de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, ha considerat que Mercè Pigem (Lleida, 1954) mereix el guardó pel seu “treball incansable a favor d’una justícia socialment més justa i a l’hora més eficaç”, en els seus càrrecs com a vocal del Consejo General del Poder Judicial i diputada del Congrés de la VII, VIII, IX i X legislatura.

Durant la seva etapa a la cambra de representació parlamentària, Pigem sempre va estar relacionada amb la Comissió de Justícia, i va ser ponent de les principals lleis que durant aquest període van condicionar la professió del procurador dels tribunals. “La seva proximitat amb el món real i la seva visió pràctica de la tasca parlamentària la van transformar en una personalitat extraordinàriament útil per a totes les professions jurídiques, que sempre van trobar en ella el perfecte interlocutor per fer arribar les seves inquietuds al poder legislatiu”, ha valorat el jurat.

Pel que fa a la sala de govern del TSJC, s’ha volgut premiar la seva aposta per la modernització de la justícia, el seu compromís per l’obtenció d’una bona justícia, i la seva defensa de la figura del procurador. En el decurs dels darrers anys, el Col·legi de Procuradors de Barcelona ha fet una clara aposta per la modernització de la professió, i la posada en marxa de projectes com la presentació telemàtica de demandes civils o el funcionament de la plataforma E-Transnet no hagués estat possible sense la total predisposició i col·laboració de la Sala de Govern del TSJC.

A més a més, el jurat ha considerat que, en un context en què es qüestiona la compatibilitat de l’exercici de la procura amb l’advocacia, la sala de govern ha reconegut públicament a través del seu president, Miguel Ángel Gimeno Jubero, “el necessari exercici de la procura de forma separada de la d’altres professions i la necessitat de que en un futur immediat aquest col·lectiu assumeixi noves competències amb l’objectiu d’aconseguir una justícia cada vegada més àgil i eficaç”.

Entitats Col.laboradores: