Noticies


Noticies

Entrega dels Premis Procura 2022
4 de Juliol de 2022

Entrega dels Premis Procura 2022

El Col·legi de Procuradors de Barcelona va celebrar dijous 30 de juny la cerimònia de lliurament dels Premis Procura 2022, uns guardons que es van crear el 2013 per a distingir els professionals que destaquen en l’àmbit de la justícia i la justícia social i que han aconseguit arribar a la vuitena edició com a referent de bones pràctiques en els àmbits jurídic i social.

Mercé Caso, Estela Bergel, l’Associació Afanoc y World Central Kitchen van rebre els Premis Procura Trajectòria Professional, Anual i Solidari 2021 i 2022 respectivament, en un acte celebrat en el Pavelló Mies van der Rohe al qual va acudir una nodrida representació de representants de col·legis de procuradors i d’advocats, així com membres de la judicatura i polítics.

La cerimònia va començar amb la intervenció del degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ángel Quemada Cuatrecasas, qui va destacar la personalitat valenta dels guardonats: “Els quatre premiats destaquen per unes trajectòries excel·lents i per haver dut a terme unes tasques molt rellevants amb la màxima professionalitat”.

El primer dels premis a lliurar-se va ser el de la categoria Trajectòria Professional, que en aquesta edició va recaure en la magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona, Mercè Caso, “per una carrera judicial molt activa i valenta, amb moltes incursions en la mediació i en la publicació de diverses obres, i per la seva etapa al capdavant dels jutges de Barcelona durant 8 anys”. Va fer lliurament del premi Procura 2022 Trajectòria Professional el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos.

En la categoria Procura Anual, la guanyadora d’enguany va ser la responsable del SAC Civil i Penal de Barcelona i Lletrada de l’Administració de Justícia, Estela Bergel “perfecte exemple de la importància que té un lletrat de l’Administració de Justícia per a la bona marxa de l’oficina judicial que dirigeix. I ella, en el seu cas concret, destaca a més en una matèria tan sensible com la dels desnonaments i fa del seu dia a dia un repte constant, dedicant part del seu esforç a formar de manera constant en gestió emocional i de conflictes, al seu equip. Tota una demostració de lideratge i valentia” Va fer lliurament del Premi Procura 2022 Anual el Secretari de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Joaquim Martínez.

El Premi Procura Solidari, que reconeix a aquelles persones i entitats sense ànim de lucre que treballen per a millorar la vida dels més vulnerables, i l’únic dotat econòmicament amb 3.000 euros, es va lliurar enguany per partida doble, en les seves edicions de 2021 i 2022.

En primer lloc, la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, va lliurar el guardó de 2021 a l’Associació AFANOC i el seu projecte Casa dels Xuklis “per l’esforç de l’entitat a donar un allotjament temporal a nens, nenes i adolescents amb càncer i les seves famílies mentre duren els tractaments, cobrint així una de les principals necessitats de les famílies que viuen fora de l’àrea metropolitana de Barcelona: tenir un lloc prop de l’hospital on viure, mentre els petits necessiten estar ingressats o anar de manera continuada a l’hospital”. Per a rebre-ho van ser presents la seva vicepresidenta, Montserrat Florensa Jordà, i el tresorer de l’entitat, Josep Cruz González.

Finalment, la Delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugènia Gay, va lliurar el Premi Procura Solidari 2022 a l’ONG World Central Kitchen, premi que va recollir en el seu nom el Xef Relief Team de l’organització, Fernando Quindós. L’organització va destacar “el treball realitzat per l’ONG World Central Kitchen a Ucraïna per a proporcionar aliment a les persones que fugen de la invasió russa des de diferents punts fronterers, i també la seva trajectòria ajudant a les persones més vulnerables en situacions de catàstrofes o dificultats, per a assegurar que tinguin accés a menjar”.