Noticies


Noticies

RICARDO CONDE, GERMÀ GORDÓ I PROACTIVA OPEN ARMS, PREMIS PROCURA 2016
30 de Maig de 2016

RICARDO CONDE, GERMÀ GORDÓ I PROACTIVA OPEN ARMS, PREMIS PROCURA 2016

El darrer divendres 27 de maig, el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) va lliurar els Premis Procura 2016 en un sopar institucional celebrat a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona. L’acte, que va ser conduït per la periodista Vanessa Petit, s'emmarcava en la festivitat de Sant Iu, patró dels procuradors, i va comptar amb la presència d'autoritats com el degà de l’ICPB, Ignacio López Chocarro; el president del Consell General de Procuradors d’Espanya, Juan Carlos Estévez; la Secretària d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés Martín; el Conseller de Justícia, Carles Mundó o el Conseller d'Interior, Jordi Jané.

Aquests guardons distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. Els tres guanyadors d’aquesta edició van ser Ricardo Gonzalo Conde Díez, que va rebre el Premi Procura – Trajectòria Professional, Germà Gordó i Aubarell, que va rebre el Premi Procura – Anual i l’ONG Proactiva Open Arms, que va ser reconeguda amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros. 

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, va distingir Ricardo Gonzalo Conde Díez (Madrid 1964) per "la seva intensa i completa trajectòria professional, acadèmica i governativa i pel seu excel·lent tarannà de servidor públic dialogant, positiu i conciliador". Així mateix, es va reconèixer la seva àmplia experiència, que l'ha dut a ser Coordinador Territorial de l'Escola Judicial per l'Àrea de Madrid, Lletrat del servei de formació continua del CGPJ i professor a la UAB i de a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Actualment, Conde exerceix de Director General de Relacions amb l'Administració de Justícia.

Per altra banda, Germà Gordó i Aubarell (La Pobla de Segur, 1963) va ser premiat per la seva trajectòria com a Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2012-2016), així com “per les seves habilitats de gestió econòmica i administrativa”. El guardó també reconeix el “tarannà hàbil i dialogant” de Gordó, que es va fer palès en la negociació amb procuradors i advocats per la reducció de les taxes judicials catalanes, en la posada en marxa de la nova oficina judicial i en el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a la justícia.

Per últim, el Premi Procura Solidari va ser atorgat a Proactiva Open Arms, una ONG de Badalona formada per un grup de socorristes, encapçalada per Òscar Camps, que s'ha implicat i ha dedicat els seus esforços a salvar moltes vides de refugiats que arriben a l'illa grega de Lesbos i a les costes del Mar Egeu. El premi va servir també per reivindicar un gir a les polítiques europees per tal que facilitin un millor tracte a tots els ciutadans refugiats.

Els Premis Procura va ser patrocinats per: