Noticies


Noticies

La procura barcelonina s’oposa a la Llei d’Habitatge perquè perjudica els propietaris i tampoc soluciona la problemàtica de la manca d’habitatges en lloguer
3 de Juliol de 2024

La procura barcelonina s’oposa a la Llei d’Habitatge perquè perjudica els propietaris i tampoc soluciona la problemàtica de la manca d’habitatges en lloguer

En el marc de la jornada “El dret a l’habitatge: un dret real?” organitzat pel Col·legi Notarial de Catalunya, el degà del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, Javier Segura Zariquiey, ha carregat contra la Llei d’Habitatge al considerar que aquesta perjudica els propietaris i no soluciona els problemes que pateixen les famílies vulnerables.

Durant la seva intervenció, ha assegurat que aquesta llei ha creat un “laberint jurídic” per als propietaris que volen presentar una demanda en cas que es produeixi una ocupació il·legítima per impagament de lloguer en els seus habitatges. També ha demanat als legisladors que consultin els “experts en habitatge i operadors jurídics” per garantir lleis més rigoroses i evitar que s’hagin d’anar apedaçant després.

D’altra banda, Segura Zariquiey ha recordat que els procuradors sempre estan en primera línia quan acompanyen la comissió judicial a fer un llançament i coneixen bé les vicissituds que es produeixen. Així mateix, ha destacat que l’últim objectiu del procurador que representa al propietari afectat és assegurar-se que s’executa la sentència judicial i aquest pot recuperar la seva propietat ocupada.

En el debat judicial sobre la Llei d’Habitatge han participat també Jesús M. Sánchez, degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona; Lorenzo Viñas, degà del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida; Gerard Duelo Ferrer, president del Consell General de COAPI d’Espanya; i José Alberto Marín Sánchez, degà del Col·legi Notarial de Catalunya.

Per més informació, podeu llegir un article sobre aquesta jornada en el següent enllaç de LA VANGUARDIA.