Noticies


Noticies

L´ICPB PARTICIPA EN LES JORNADES A DÉNIA DEL CONSEJO GENERAL DE PROCURADORES DE ESPAÑA
19 de Febrer de 2017

L´ICPB PARTICIPA EN LES JORNADES A DÉNIA DEL CONSEJO GENERAL DE PROCURADORES DE ESPAÑA

Els dies 17 i 18 de febrer es van celebrar a Dénia les X Jornadas de Juntas de Gobierno del Consejo General de Procuradores de España, en les quals va participar el Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB). Les sessions van comptar amb la presència de diverses autoritats, entre les quals el ministre de Justícia, Rafael Catalá; el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro i el degà de l'ICPB, Ignacio López Chocarro. El Col·legi també va estar representat per la vocal de deontologia, Carme Cararach, la vocal de Cultura i Comunicació, Montse Montal i el vocal 3r de la Junta de Govern, Ramón Feixó. Durant la trobada, es va abordar la possible ampliació de la capacitat de certificació dels procuradors a tots els ordres jurisdiccionals en l’àmbit de l’execució.

En la seva intervenció, Catalá va reconèixer que “encara hi ha qüestions a millorar en l’àmbit de l’execució”, per la qual cosa “l’opinió dels procuradors és fonamental”. Per la seva banda, Navarro va demanar la incorporació d’un procurador dins del Consejo General del Poder Judicial.

Durant les jornades, que van reunir prop de tres-cents representants de les seixanta-set organitzacions col·legials de procuradors de tot l’Estat, es va arribar a tres punts principals de consens:

1) Fomentar, impulsar i consolidar el diàleg entre el Consejo i els col·legis de tot l’Estat, així com entre procuradors i societat a través d’una nova àrea de comunicació.

2) Potenciar la figura del procurador contemporani, que té capacitat de certificació per aconseguir una execució més àgil i eficient en tots els ordres jurisdiccionals.

3) Promoure la divulgació d’un Portal de “Subhastes Procuradors i Serveis de Dipòsits dels Col·legis de Procuradors” que repercuteixi en un millor servei per als ciutadans.