Noticies


Noticies

EL 70% DELS PROFESSIONALS DE LA JUSTÍCIA S´OPOSEN A LA LLEI DE SERVEIS
24 de Gener de 2014

EL 70% DELS PROFESSIONALS DE LA JUSTÍCIA S´OPOSEN A LA LLEI DE SERVEIS

El 70% dels professionals de la justícia consideren que l'avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals, que tramita el Govern espanyol, serà perjudicial per al funcionament de la Justícia. Aquestes dades es desprenen d'una enquesta de Sigma Dos a jutges, magistrats, secretaris de jutjats i funcionaris judicials.

Així mateix, el 71'1% dels enquestats coincideixen que el procurador és una peça clau per a una Justícia àgil i eficaç. Concretament, el treball dels procuradors és valorat positivament per la gran majoria dels enquestats: el 82,1% ho valora "bé" o "molt bé".

L'enquesta també destaca que un 53'1% dels entrevistats s'oposen que la feina dels procuradors pugui ser realitzada indistintament per un procurador o per un advocat, mentre que solament un 26'7% dels entrevistats es manifesten a favor de la compatibilitat de l'exercici.

D'altra banda, el 73,7% dels professionals de la justícia consideren que la liberalització dels preus també redundarà en un encariment dels processos judicials.

Una àmplia majoria dels enquestats no creuen que un increment de la competència signifiqui una major rendibilitat i uns millors serveis a la ciutadania. Concretament, el 65,2% dels entrevistats estimen que aquesta liberalització "dificultarà el control ètic de la professió i facilitarà l'intrusisme i la competència deslleial". Finalment, un 65.1% dels professionals de la justícia pensa que aquesta situació sí "afectarà l'agilitat en la tramitació dels procediments".

Consultar enquesta completa de Sigma Dos