Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS VISITEN EL PARLAMENT DE CATALUNYA I FAN UNA RUTA PEL GÒTIC
9 d'Octubre de 2012

ELS PROCURADORS VISITEN EL PARLAMENT DE CATALUNYA I FAN UNA RUTA PEL GÒTIC

El divendres passat, dia 5 d'octubre, una comitiva formada per més de 60 col·legiats va visitar el Parlament de Catalunya per conèixer de primera mà la cambra catalana. Els assistents van fer un recorregut pels espais més representatius del Parlament acompanyats d’una guia que anava explicant la història i curiositats del Parlament, que va començar sent un pati d’armes, per convertir-se després en palau reial i, posteriorment, en cambra de representació ciutadana, sent una de les més antigues d’Europa.

Tot seguit, els col·legiats van poder seure en els escons de l’hemicicle i van ser rebuts per la presidenta del Parlament en funcions, Núria de Gispert, qui va oferir unes càlides paraules de benvinguda i d’agraïment per la visita als assistents i va obsequiar el degà, Ignacio López, amb el Llibre “El Palau del Parlament”.

A continuació, els procuradors van realitzar una visita pel barri Gòtic de Barcelona, per conèixer alguns dels indrets més destacats vinculats a la història del col·lectiu. La seixantena d'assistents, de la mà dels dos historiadors que estan treballant el llibre commemoratiu dels 500 anys del Col·legi, van poder visitar l'exterior de l'edifici dels antics Jutjats Municipals del passeig Lluís Companys; el Monestir de Sant Pere de les Puel·les, i l'interior de la Catedral, on van visitar el cor, el Portal de Sant Iu i el Claustre.