Noticies


Noticies

ÀNGEL JOANIQUET, LUIS GARRIDO, RAFAEL HUERTA I ASOCIACIÓN PULSERAS CANDELA, GUANYADORS DELS PREMIS PROCURA 2017
7 de Juny de 2017

ÀNGEL JOANIQUET, LUIS GARRIDO, RAFAEL HUERTA I ASOCIACIÓN PULSERAS CANDELA, GUANYADORS DELS PREMIS PROCURA 2017

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) va celebrar el divendres 26 de maig, per cinquè any consecutiu, els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. Els guanyadors del Premi Procura – Trajectòria Professional d’enguany han estat, excepcionalment, dues personalitats jurídiques: el magistrat Luis Garrido Espá i el procurador Àngel Joaniquet Ibarz, a títol pòstum. El Premi Procura – Anual reconeix el Lletrat de l’Administració de Justícia Rafael Huerta García, mentre que l’Asociación Pulseras Candela va rebre el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros. Els guardons es van lliurar en el decurs d’un sopar de caràcter solidari, amb presència del ministre de Justícia, Rafael Català; el conseller de Justícia, Carles Mundó; el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, entre altres autoritats, que va tenir lloc a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

Perfil dels premiats

Guanyadors del Premi Procura – Trajectòria Professional 2017:

Luis Garrido Espá
El premi reconeix la seva brillant trajectòria de servei en els jutjats i tribunals de Catalunya des de l’any 1992 i, especialment, la seva extraordinària qualitat en el treball desenvolupat com a magistrat. El guardó també vol destacar la seva generositat i prudència, qualitats humanes que sempre ha mostrat en totes les relacions mantingudes amb companys i diferents operadors jurídics.

Àngel Joaniquet Ibarz (a títol pòstum)
Amb aquest guardó és reconeix l’extraordinària trajectòria d’un procurador que al llarg dels més de 57 anys de treball ha estat exemple de prestigi professional i de rigorositat en el compliment deontològic en l’exercici de la seva professió. Així mateix, el premi vol posar de relleu l’enorme generositat de Joaniquet en haver permès que molts companys i altres operadors jurídics s’haguessin format professionalment al seu costat, aprenent dels seus valors humans i jurídics.

Guanyador del Premi Procura – Anual 2017:

Rafael Huerta García
El premi reconeix l’excel·lent treball d’investigació i documentació expressat en el llibre que ha editat recentment sobre les subhastes electròniques “Código 52”, però també vol destacar la trajectòria d’un Lletrat de l’Administració de Justícia que sempre ha demostrat en l’exercici de les seves responsabilitats un gran esforç, honradesa i compromís per la millora constant dels òrgans judicials en els que ha treballat.

Guanyador del Premi Procura – Solidari 2017:

Asociación Pulseras Candela
El premi reconeix l’esforç de totes les persones que formen part d’aquesta associació que té per objectiu recaptar fons per lluitar contra el càncer infantil. A partir de la idea inicial de la Mariona i la Daniela, amigues de la Candela, una nena que patia leucèmia, l’Asociación Pulseras Candela ha creat una xarxa de voluntaris que elaboren, distribueixen i venen les polseres solidàries que, en molt poc temps, han estat capaços de recaptar més d’1 milió d’euros per a la investigació contra el càncer que du a terme l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Premis Procura

Els Premis Procura es van crear el 2013 per distingir aquells professionals que destaquin en l'àmbit de la justícia. Els guanyadors de les quatre edicions prèvies van ser Martín Rodríguez Sol, Mercè Pigem, Luis Rodríguez Vega i Ricardo Gonzalo Conde Díez, en la categoria Premi Procura – Trajectòria Professional, i Pilar Fernández Bozal, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Chambre National des Huissiers de Justice i Germà Gordó Aubarell en la categoria Premi Procura Anual.

El 2015 es va incorporar la categoria Premi Procura Solidari per reconèixer aquelles entitats i/o projectes que treballen per millorar la vida de les persones més vulnerables. Aquell mateix any, el guardó se’l va endur Metges Sense Fronteres per la seva tasca en la crisi de l’ebola i, el 2016, el va rebre Proactiva Open Arms pels seus esforços per salvar les vides de molts dels refugiats que arriben a l'illa grega de Lesbos i a les costes del Mar Egeu.