Noticies


Noticies

Noves taules de treball
20 de Desembre de 2012

Noves taules de treball

A causa de l'èxit d'assistència a la Quarta Taula de Treball, que es va celebrar el dia 26 de novembre sota el títol “Les noves taxes estatals”, el dia 3 de desembre es va repetir aquesta Taula per a aquells col·legiats que no van poder assistir a l'anterior.

La següent taula de treball es va dur a terme el passat 17 de desembre. El Centre de Suport de la Ciutat de la Justícia va acollir aquesta Cinquena Taula de Treball sota el títol “Solució extrajudicial dels conflictes: la mediació". Per a introduir-nos en el mon de la mediació, vam tenir com a ponents a Antonio Vidal Teixidó, advocat-mediador i professor en diferents centres universitaris i a l’ICAB; i a Ricard Simó Pascual, Procurador dels Tribunals de Barcelona.

La implantació de les taxes judicials i la solució extrajudicial dels conflictes són els dos instruments que s’estan utilitzant per a reduir el número d’assumptes judicials en l’administració de justícia. Aquesta política pot portar, amb el temps a una reducció dels assumptes que es tramiten en els nostres despatxos. El Consejo General de Procuradores de España, aposta per la mediació al incloure en el màster de la procura la solució extrajudicial dels conflictes, així com a l’haver organitzat varis cursos de formació sobre la mediació dirigits als procuradors. Aquesta taula de treball pretenia analitzar si la mediació pot ser una nova funció a afegir a les que ja tenim, si pot ser una forma de diversificar el treball i per tant un complement professional als nostres despatxos.