Noticies


Noticies

LUIS RODRÍGUEZ VEGA, METGES SENSE FRONTERES I LA CHAMBRE NATIONALE DES HUISSIERS DE JUSTICE, PREMIS PROCURA 2015
18 de Maig de 2015

LUIS RODRÍGUEZ VEGA, METGES SENSE FRONTERES I LA CHAMBRE NATIONALE DES HUISSIERS DE JUSTICE, PREMIS PROCURA 2015

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) ha celebrat per tercer any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment a aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor. Els tres guanyadors d’aquesta edició han estat Luis Rodríguez Vega, que s'ha endut el Premi Procura – Trajectòria Professional, la Chambre Nationale des Huissiers de Justice, que ha estat reconeguda amb el Premi Procura – Anual, i Metges Sense Fronteres, que ha estat l'organització reconeguda amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros, en la seva primera edició. Els guardons es van lliurar en el decurs d'un sopar celebrat el 15 de maig al Reial Club de Polo de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, considera que Luis Rodríguez Vega mereix el Premi Procura – Trajectòria Professional per la seva “sensacional trajectòria als Jutjats de 1a Instància i als Mercantils de Barcelona”, així com per la seva predisposició a col·laborar en tots aquells “projectes que han tingut per objectiu millorar l’eficàcia del servei públic de justícia”. Així mateix, el premi també reconeix la seva dedicació a l’Escola Judicial de l’Àrea de Primera Instància i la seva especialització en expedients propis dels jutjats mercantils.

Pel que fa a la Chambre Nacionale des Huissiers de Justice, el Premi Procura Anual reconeix la seva tasca "duta a terme especialment durant el 2014, perquè la Unió Europea promogui que les funcions de l'Huissier siguin assimilades per tots els sistemes judicials de cada Estat membre”. El guardó també es concedeix per la dedicació de la Chambre al desenvolupament d’importants programes tecnològics centrats en millorar l’eficàcia i la seguretat del sistema judicial.

Enguany la Junta de Govern del Col·legi ha incorporat una nova categoria als Premis Procura; el Premi Procura Solidari. Aquest guardó ha recaigut en la seva primera edició en Metges Sense Fronteres en “reconeixement a tota la seva trajectòria per aconseguir un món més just, on l’accés a la sanitat sigui un dret fonamental per a tots els habitants del planeta.” Així mateix, i molt especialment, aquest premi es concedeix per “l’enorme tasca humanitària que el darrer any ha portat a terme l’entitat en la lluita contra l’epidèmia de l’ebola”. 

Els Premis Procura d'enguany han comptat amb la col·laboració de  Santander, Assistència Sanitària, Bantierra i Bruzon & Miller.Podeu consultar el díptic referent als actes de Sant Iu en aquest enllaç.