Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS CATALANS DEMANEN A LA GENERALITAT QUE NO APLIQUI LA TAXA JUDICIAL CATALANA
7 de Maig de 2014

ELS PROCURADORS CATALANS DEMANEN A LA GENERALITAT QUE NO APLIQUI LA TAXA JUDICIAL CATALANA

Davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que avala el cobrament de taxes judicials per la Generalitat i que rebutja d’aquesta manera el recurs que el govern espanyol va presentar contra aquestes, el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya considera el següent:

Tenint en compte que encara no s’ha fet públic el text de la sentència del TC, els procuradors catalans demanem prudència a la Generalitat en l’aplicació de la taxa judicial catalana, ja que aquesta se sumaria a una taxa judicial estatal que ja és excessiva i desproporcionada. Es produiria així una doble imposició sobre un mateix fet imposable que perjudicaria clarament les empreses catalanes i els ciutadans catalans. Aquests veurien obstaculitzat encara més l’accés a la Justícia, ja que haurien de pagar més que a la resta de l’Estat per un servei públic d’idèntiques característiques.

Per tot això, els procuradors catalans demanem a la Generalitat que no torni a aplicar aquesta taxa judicial catalana, almenys fins que el TC es manifesti sobre la possible inconstitucionalitat de la taxa judicial estatal.