Noticies


Noticies

EL PRESIDENT DEL TSJC REIVINDICA LA TASCA ESSENCIAL DELS PROCURADORS
1 d'Octubre de 2013

EL PRESIDENT DEL TSJC REIVINDICA LA TASCA ESSENCIAL DELS PROCURADORS

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, considera que la tasca dels procuradors és bàsica per garantir una justícia eficaç i ha assegurat que “no és acceptable que es posi en perill el futur de la procura a Espanya”. En aquest sentit, Gimeno, que va fer aquestes declaracions durant el seu discurs d’obertura de l’Any Judicial del passat divendres 27 de setembre, va reclamar que l’avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Professionals recentment aprovat pel Govern espanyol “no es converteixi en un obstacle per a la modernització de la Justícia”.

Durant la seva intervenció, el president del TSJC destacà el conveni de col·laboració signat amb el Departament de Justícia i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya per a la tramesa de documents en els procediments judicials. Segons el parer de Gimeno, aquest acord “recull la voluntat de l’Administració de Justícia i del col·lectiu de procuradors d’incorporar les tecnologies informàtiques als procediments judicials”. Es tracta d’un conveni que reafirma el paper rellevant dels procuradors catalans en la modernització de la Justícia i, en paraules del president del TSJC, “confirma l’aposta dels procuradors per col·laborar intensament amb l’Administració de Justícia”. En aquest sentit, Gimeno remarcà les “funcions essencials” de la nostra professió en l’àmbit de l’execució i en tot allò relatiu a la comunicació d’actes judicials, a l’entrega de documents i a totes aquelles actuacions necessàries que permeten impulsar un procés.

L’acte solemne d’obertura de l’Any Judicial, que comptà amb la presència del Fiscal Superior de Catalunya, el Conseller de Justícia i el Vicepresident del Congrés dels Diputats, va servir per presentar la memòria del TSJC corresponent a l’any 2012. Durant la seva intervenció, Gimeno destacà la reducció de la taxa de litigiositat a Catalunya i l’increment de procediments més vinculats amb la crisi econòmica. Pel que fa a aquest segon punt, el president del TSJC remarcà que la crisi també està afectant a la pròpia tasca judicial i en posà dos exemples: la vaga de funcionaris de l’Administració de Justícia i el sistema “molt exigent” de substitucions judicials.