Noticies


Noticies

Editada la guia “Consells i recursos pràctics per gestionar les emocions i l’estrès en període de confinament” del CEP
8 d'Abril de 2020

Editada la guia “Consells i recursos pràctics per gestionar les emocions i l’estrès en període de confinament” del CEP

Seguint amb la voluntat de la Junta de Govern de posar a disposició dels nostres col·legiats i col·legiades recursos per alleujar el possible estrès causat per la situació de pandèmia actual i el conseqüent impacte emocional i físic que pot arribar a tenir, us presentem dues noves iniciatives:

  • La guia “Consells i i recursos pràctics per gestionar les emocions i l’estrès en període de confinament”, un recull de consells i exercicis pràctics, elaborat pel Centre d’Estudis de la Procura, amb la intenció que contribueixin al vostre benestar en aquests moments difícils. Inclou una sèrie de consells bàsics per persones no afectades per la malaltia, però que poden viure amb emocions elevades i persistents la situació actual, per a persones en grup de risc i per a persones que han resultat contagiades. També explica detalladament què és l’estrès, què cal saber de les emocions, i tot un seguit de recursos pràctics per reduir-lo, mitjançant una adequada respiració.
  • El nou servei gratuït online de rescat psicològic, que té com a objectiu atendre de forma gratuïta els col·legiats i col·legiades que es trobin en una situació de malestar greu i necessitin d’assistència psicològica per la crisi actual. El servei està coordinat des dels serveis de gestió del Col·legi pel Director del Centre d’Estudis de la Procura, Ferran Garcia de Palau, instructor de mindfulness, i un equip de psicòlogues voluntàries. L’assistència, on queda preservada la privacitat total dels usuaris, no constitueix una psicoteràpia ja que la seva finalitat esencial és proporcionar un acompanyament psicològic i reduir la càrrega emocional causada per la crisi del COVID-19. Per tal de sol·licitar el servei podeu enviar un correu a director.cep@icpb.es indicant el vostre nom i número de telèfon.