Noticies


Noticies

EL PROCURADOR, UN PROFESSIONAL ADIENT PER A LA MEDIACIÓ
23 de Gener de 2015

EL PROCURADOR, UN PROFESSIONAL ADIENT PER A LA MEDIACIÓ

En motiu de la celebració del Dia Europeu de la Mediació, el passat dimecres 21 de gener, de 13 a 14 h, va tenir lloc la conferència “La mediació: una funció més del procurador” al Centre de Suport Professional de la Ciutat de la Justícia.

El procurador Jesús Millán Lleopart va obrir la sessió amb la presentació dels dos ponents: Miquel Àngel Pazos i Ricard Simó. Durant la seva intervenció, Millán va ressaltar com d’important pot ser la presència del procurador als processos de mediació i destacà que és un nou camp d’actuació adient per a aquest operador jurídic, ja que el procurador coneix a fons i de primera mà la situació que viuen les parts en un procés judicial.

La conferència va estar dirigida per l’advocat i mediador, Miquel Àngel Pazos, que va oferir unes pinzellades del procés de mediació i del seu funcionament. Per altra banda, el procurador Ricard Simó va aportar la seva experiència en aquest àmbit, per tal de donar a conèixer als companys interessats quin paper pot jugar la procura en aquesta pràctica. Ambdós varen respondre a les preguntes i dubtes que van anar sorgint a mesura que avançava la sessió.

Durant la conferència, es va posar de manifest la voluntat d’alguns dels assistents de crear una institució/associació per involucrar-se en l’àmbit de la mediació i la resolució de conflictes. El diàleg i la comunicació són bàsics en aquest terreny, tal com ho són a la tasca diària del Procurador dels Tribunals.