Noticies


Noticies

RECEPCIONS AL CONGRÉS I AL TRIBUNAL SUPREM EN EL MARC DELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL 500 ANIVERSARI
29 de Juny de 2012

RECEPCIONS AL CONGRÉS I AL TRIBUNAL SUPREM EN EL MARC DELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL 500 ANIVERSARI

Una comitiva formada per una trentena de persones entre membres de la Junta de Govern i col·legiats va viatjar aquesta setmana a Madrid per assistir a les recepcions oficials del Congrés dels Diputats i del Tribunal Suprem, en el marc dels actes de celebració del 500 aniversari de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

Durant la trobada al Congrés dels Diputats, que comptà amb la participació del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, del president de la Comissió, Alfredo Prada Presa, de la vicepresidenta 3ª del Congrés, Dolors Montserrat, i dels diputats Mercè Pigem, Joan Tardà i Alex Sáez, el nostre degà, Ignacio López, va oferir-se a col·laborar amb el Ministeri en tot allò que calgui per tal d’agilitzar el funcionament de la justícia i aprofità el moment per demanar la retirada de l’obligació de l’assistència de dos testimonis en els actes de comunicació. Així mateix, va reclamar més funcions i competències en el procés d’execució i destacà la tasca del Col·legi perquè Barcelona hagi estat la primera ciutat d’Espanya a implementar un sistema per a la presentació telemàtica de determinades demandes.

Prèviament, el ministre havia felicitat el procuradors pels 500 anys del Col·legi i els havia esperonat a tenir un paper més actiu en les reformes que abordarà el seu ministeri (Llei Orgànica del Poder Judicial i nova Llei de Demarcació i Planta, Llei d’Enjudiciament Criminal i Llei de Jurisdicció voluntària), a més d’instar-los a assumir més tasques durant el procés d’execució, com a col·laboradors necessaris de l’Administració de Justícia. Igualment, va reconèixer tenir molt en compte el que succeeix a Catalunya perquè, des d’un punt de vista jurídic, és capdavantera en alguns aspectes.

Finalitzada la trobada al Congrés dels Diputats, els membres del Col·legi van acudir a la recepció prevista al Tribunal Suprem, on van ser rebuts pel seu president en funcions, Juan Antonio Xiol Ríos, i pel vocal del Consejo General del Poder Judicial, Ramon Camp. Xiol Ríos va destacar la feina feta pels procuradors i va felicitar el Col·legi pels seus 500 anys d’existència.

La jornada va continuar amb un animat dinar amb diputats i vocals del CGPJ que va donar pas al darrer acte del dia, una visita cultural al Museu del Prado per assistir a l’exposició “El último Rafael”, un artista contemporani d’aquells intrèpids procuradors que el 1512 van fundar el Col·legi.

FOTOS de la visita
DIARI DE SESSIONS Congrés dels Diputats, 27 de juny 2012