Noticies


Noticies

LÓPEZ CHOCARRO PARTICIPA A UN DEBAT SOBRE EL MODEL DE PLANTA JUDICIAL AL CEJFE
10 de Juliol de 2017

LÓPEZ CHOCARRO PARTICIPA A UN DEBAT SOBRE EL MODEL DE PLANTA JUDICIAL AL CEJFE

El dilluns 3 de juliol, el president del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, va participar a la taula rodona Quin és el model de planta judicial que necessita Catalunya? organitzada pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) en el marc de les sessions L’Administració de justícia a Catalunya: model de justícia per a Catalunya.

Chocarro va analitzar la situació en què es troba l’Administració de Justícia a Catalunya i els seus operadors, on va destacar el retràs en la implementació de l’oficina judicial, l’existència de jutges i funcionaris desmotivats per sobrecàrrega de treball i poc reconeixement i la manca de recursos humans i econòmics. En aquest sentit, i per millorar el servei de justícia, el president del Consell va demanar promoure els tribunals d’instància, apostar per la superespecialització en els jutjats, potenciar una justícia de proximitat per gestionar els assumptes menors, així com disposar de més mitjans econòmics i desenvolupar la justícia electrònica.

En el debat també van participar Xavier Ten Figueras, president de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, Luis Rodríguez Vega, magistrat de la secció quinzena de l’Audiència Provincial de Barcelona i Abel Pié Lacueva, degà del Col·legi d’Advocats de Manresa.

Per veure la intervenció completa en vídeo d'Ignacio López Chocarro, podeu seguir aquest enllaç.