Noticies


Noticies

ELS PARTITS POLÍTICS DEBATEN SOBRE JUSTÍCIA EN UNA TAULA-RODONA ORGANITZADA PER L´ICPB
4 de Desembre de 2015

ELS PARTITS POLÍTICS DEBATEN SOBRE JUSTÍCIA EN UNA TAULA-RODONA ORGANITZADA PER L´ICPB

La Justícia és un servei públic essencial i, com a tal, els diversos partits que es presenten a les Eleccions Generals del 20 de desembre consideren bàsic treballar per agilitzar i modernitzar l’Administració de Justícia espanyola. Per parlar-ne, el Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB) i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya van organitzar una taula-debat amb representants de Justícia del PSC, de Democràcia i Llibertat (CDC + Reagrupament + Demòcrates per Catalunya), del PP, d’Unió, d’ERC i de Ciutadans. També es va convidar a En Comú Podem (Podem + Barcelona en Comú + ICV + EUIA + Equo), que finalment no va poder participar-hi. L’acte, que es va celebrar el darrer 2 de desembre a l'Hotel Melià Barcelona Sarrià, va ser presentat pel degà de l'ICPB, Ignacio López Chocarro, que va reclamar un pacte d’estat per a la Justícia que superi les diferències ideològiques entre les forces polítiques.

Moderats pel catedràtic de Dret Penal de la UB, Joan Queralt, els sis participants (Mercè Perea, del PSC; Carme Sayós, de Democràcia i Llibertat; Dolors Montserrat, del PP; Núria Rodríguez Olivé, d'Unió; Santi Vidal, d'ERC i Jesús Galiano, de Ciutadans) van donar a conèixer les propostes dels seus respectius partits pel que fa a les cinc temàtiques tractades al debat: la independència judicial, la Llei de Serveis i Col·legis Professionals, les taxes judicials, la figura del procurador dels tribunals i les noves tecnologies a la Justícia.

Durant unes dues hores, els prop de 100 assistents al debat van ser testimonis d’un intercanvi ric en idees i amb posicionaments clars sobre qüestions essencials. Tot i les seves diferències, els diversos polítics van coincidir en què cal treballar per renovar l'Administració de Justícia en la propera Legislatura. 

El debat es va poder seguir a través del compte de Twitter del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya mitjançant l’etiqueta #DebatJustícia20D.