Noticies


Noticies

L´ICPB ES MANIFESTA CONTRA LES DEVOLUCIONS MASSIVES DE REFUGIATS ACORDADES ENTRE LA UE I TURQUIA
18 de Març de 2016

L´ICPB ES MANIFESTA CONTRA LES DEVOLUCIONS MASSIVES DE REFUGIATS ACORDADES ENTRE LA UE I TURQUIA

El darrer 17 de març es va dur a terme una concentració davant la seu de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona contra la vulneració dels drets humans dels refugiats. La protesta convocada per l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que representa a més de 100 corporacions, va ser una resposta al pacte establert entre la Unió Europea (UE) i Turquia que preveu l’expulsió de totes aquelles persones que arribin irregularment a Grècia.

Durant l’acte, es va lliurar el manifest ‘Vergonya, ni un minut més. Per una Europa dels Drets Humans i de les persones’ a la representació de la Comissió Europea a Catalunya i es va donar per iniciada la campanya impulsada per l'Associació Intercol·legial, de la qual forma part el Col·legi de Procuradors de Barcelona. Els diversos col·lectius reunits van reclamar a la UE una actuació d’acord amb el respecte dels drets fonamentals de les persones, entre els quals es troba el dret d'asil comunitari.

La Intercol·legial també va iniciar una recollida de signatures i va animar a col·legiats, partits polítics, entitats públiques i privades, ONGs i ciutadans a unir-se a la causa per tal de revertir la situació de crisi humanitària actual.

Per fer-ho, només cal adherir-se online al manifest