Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS FOMENTARAN L´ÚS DEL CATALÀ A LA JUSTÍCIA
24 de Juliol de 2013

ELS PROCURADORS FOMENTARAN L´ÚS DEL CATALÀ A LA JUSTÍCIA

El Consell de Col·legis dels Procuradors de Catalunya ha signat un acord de col·laboració amb els departaments de Cultura i de Justícia de la Generalitat per tal d'impulsar conjuntament accions de foment de l'ús del català en l'àmbit de l'Administració de Justícia.

L'acte ha tingut lloc a la Sala Tarongers del Palau de la Generalitat, i ha comptat amb la participació del president del Consell, Ignacio López, dels consellers de Cultura, Ferran Mascarell, i de Justícia, Germà Gordó, així com amb la dels màxims representants dels operadors jurídics de Catalunya.

El president del Consell ha afirmat que els procuradors s'esforçaran per tal d'incrementar l'ús del català a la seva feina i ha remarcat que aquesta és una tasca en la qual han de participar tots els operadors jurídics. En aquest sentit, López Chocarro ha recordat que l'ús del català a l'Administració de Justícia ha anat minvant i ha posat com a exemple el fet que l'any passat només un 12,5% de les sentències fossin en aquesta llengua.

Llegir el conveni complet