Noticies


Noticies

DEBAT SOBRE L´IMPACTE DE L´AVANTPROJECTE de LLEI DE SERVEIS I COL·LEGIS PROFESSIONALS A L´ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA
11 de Desembre de 2013

DEBAT SOBRE L´IMPACTE DE L´AVANTPROJECTE de LLEI DE SERVEIS I COL·LEGIS PROFESSIONALS A L´ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA

Més de 300 procuradors van aplegar-se dilluns a la taula-debat que van organitzar el Consejo General de Procuradores de España (CGPE) i l’agència Europa Press, amb la col·laboració del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB). La trobada, que es va celebrar a l’Hotel Meliá Barcelona Sarrià, va comptar amb la participació de Juan Carlos Estévez Fernández-Novoa, president del CGPE; Miguel A. Gimeno Jubero, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Ricardo Conde Díez, director general de Relaciones con la Administración de Justicia; Pablo Llarena Conde, president de l’Audiència Provincial de Barcelona i de l’Asociación Profesional de la Magistratura; Miquel Sàmper Rodríguez, president del Consell de l’Advocacia Catalana, i Ignacio López Chocarro, degà de l’ICPB i president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya.

López Chocarro, així com la resta de participants, van coincidir en què l’eliminació de la incompatibilitat entre procuradors i advocats suposaria un greu problema per a l’Administració de Justícia que afectaria molt negativament els interessos dels ciutadans.

En aquest sentit, el degà va centrar la seva intervenció en explicar que l’entrada en funcionament de la reforma no aportarà una millora en el funcionament de l’Administració de Justícia, alhora que aquesta no suposarà un abaratiment del servei per als ciutadans ni una millora a la protecció dels consumidors i usuaris.

Aquesta protecció, va afegir, s’ha de buscar en uns serveis de qualitat i no en una simple obertura al mercat -en una clara referència a la Comissió Nacional de la Competència (CNC)-, donat que la desregularització d’un servei tan necessari com el de la justícia podria comportar greus conseqüències.

Així mateix, López Chocarro va recordar que cap dels operadors jurídics, que són els que realment coneixen com funciona l’Administració, ha demanat que aquesta reforma es porti a terme. Jutges, secretaris judicials, advocats, fiscals i el Ministeri de Justícia, entre d’altres, s’han posicionament obertament a favor de mantenir la incompatibilitat perquè la feina que fan els procuradors és necessària per garantir un bon servei als ciutadans i un bon funcionament del sistema judicial.

La taula va cloure amb la mateixa notícia amb la qual va començar la jornada: l’anunci per part del president de CGPE de la formació, aquest dijous, d’una comissió mixta i paritària de dos membres del Ministeri d’Economia i dos del mateix Consejo per tal de tractar d’arribar a punts de trobada que puguin acomplir les perspectives d’ambdues parts.