Noticies


Noticies

El Col·legi de Procuradors de Barcelona homenatja els col·legiats amb 25 anys d’exercici professional
22 de Maig de 2023

El Col·legi de Procuradors de Barcelona homenatja els col·legiats amb 25 anys d’exercici professional

“Des de fa ja molts anys, continuem oferint i demanant una cooperació més intensa amb l’oficina judicial”, ha demanat el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ángel Quemada Cuatrecasas

El Col·legi de Procuradors de Barcelona va celebrar divendres la Festivitat del seu Patró Sant Iu 2023 al Palau de Justícia de Barcelona, al Saló dels Passos Perduts, en un acte on s’han homenatjat 25 nous col·legiats i 12 procuradors pels seus 25 anys de carrera dedicada a la Procura.

L’acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats del món judicial com el President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos; la Consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart i González; el Presidente del Consejo General de Procuradores de España, Juan Carlos Estévez Fernández-Novoa; el Fiscal en Cap de la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya, Francisco Bañeres Santos; la Magistrada Jutgessa Degana dels Jutjats de Barcelona, Cristina Ferrando Montalvá; el Secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Joaquim Martínez Sánchez; la Secretària de Relacions per l’Administració de Justícia, Iolanda M. Aguilar i Juncosa; i el President del Col·legi Notarial de Catalunya, Jose Alberto Marín Sánchez.

Durant la seva intervenció, el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ángel Quemada Cuatrecasas, ha remarcat la figura del procurador y els ha comparat “amb un copilot en el procés judicial, aquell que acompanya a l’advocat i adverteix de com és el circuit i dels sots que es pot trobar en el procés”.

“Som els que, con el nostre treball diari, aconseguim engreixar aquesta complexa maquinaria i contribuir a l’eficiència dels processos. Es precisament per aquest motiu que des de fa ja molts anys continuem oferint i demanant una cooperació més intensa amb l’oficina judicial, el que estic plenament convençut que afavoriria enormement l’agilitació dels processos i l’execució de les sentències, por suposat sota la competència de Tribunal i la direcció dels Lletrats de l’Administració de Justícia”, ha conclòs.

El degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona també ha volgut recordat que en els pròxims dies se celebraran les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi, el que significa que per l’actual Junta aquesta és l’ultima celebració́ de Sant Iu i, per ell, l’última festivitat com a degà.