Noticies


Noticies

RAMON DAVÍ PARTICIPA A UN DEBAT SOBRE L’IMPACTE ECONÒMIC EN LA JUSTÍCIA AL CEJFE
20 de Juliol de 2017

RAMON DAVÍ PARTICIPA A UN DEBAT SOBRE L’IMPACTE ECONÒMIC EN LA JUSTÍCIA AL CEJFE

El dimecres 12 de juliol, Ramon Daví, vicetresorer del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i vicedegà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, va participar en la taula rodona L'Administració de Justícia i el seu impacte econòmic organitzada pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) en el marc de les sessions L’Administració de justícia a Catalunya: model de justícia per a Catalunya.

En la seva intervenció, Daví va ressaltar que l’eficiència en l’Administració de Justícia “afecta no solament els seus usuaris, sinó a tota la ciutadania”, va analitzar la greu lentitud a Espanya en l’execució de sentències judicials i les conseqüències econòmiques per a empreses i ciutadans d’aquesta circumstància. En aquest sentit, el vicetresorer del Consell va considerar que la Justícia ha de fugir de l’endogamia i no pot “viure al marge del món econòmic”, ja que als països on hi ha més risc jurídic, hi ha menys inversions i menys progrés.

Daví va destacar, entre d’altres aspectes, el compromís de la procura catalana amb les noves tecnologies per millorar l’Administració de Justícia i va reclamar que la recaptació de les taxes judicials s’utilitzi per finançar la Justícia Gratuïta.

En el debat, van participar també Adoració Tellado, Sotsdirectora general de Suport Judicial i Coordinació Tècnica del Departament de Justícia, Joan Domènec Abad, Gerent territorial de Barcelona Ciutat i l’Hospitalet de Llobregat, i Rodolfo Fernández-Cuellas, Doctor en dret, advocat i assessor de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE).

Per veure la intervenció completa en vídeo de Ramon Daví, seguiu aquest enllaç.