Noticies


Noticies

L´ICPB, EL CONSELL I EL CONSEJO ORGANITZEN EL 1R CONGRÉS SOBRE ECONOMIA I JUSTÍCIA A BARCELONA
5 de Febrer de 2018

L´ICPB, EL CONSELL I EL CONSEJO ORGANITZEN EL 1R CONGRÉS SOBRE ECONOMIA I JUSTÍCIA A BARCELONA

Els propers dijous 15 de març i divendres 16 de març se celebrarà el 1r Congrés sobre Economia i Justícia al World Trade Center de Barcelona. L’esdeveniment, que està organitzat pel Col·legi de Procuradors de Barcelona, el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i el Consejo General de Procuradores de España, permetrà analitzar les repercussions econòmiques d’una execució civil lenta i ineficaç. A més, es plantejaran possibles solucions, algunes de les quals podrien incorporar-se en una futura reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil i podrien suposar l'establiment de noves competències per als procuradors.

El congrés, que és la primera trobada a Espanya especialitzada en l’execució civil, inclourà diverses conferències i taules rodones. Els ponents, reconeguts experts en la matèria d’àmbit nacional i internacional, intentaran donar resposta a les dades de l'estudi "L'impacte econòmic del sistema d'execució de sentències judicials i propostes de millora" de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Universitat de Barcelona. Aquest informe recentment presentat conclou que només es recupera el 21,8% de l’import econòmic de les sentències executades a Catalunya i el termini mitjà del procés per recuperar els imports és d’1 any i 9 mesos.

El programa complet del congrés, que comptarà amb la participació de personalitats com Rafael Catalá, Ignacio López, Juan Carlos Estévez, Rosa Anna Castillo, Georg Stawa, Luis Rodríguez, Mª Eugènia Gay o Françoise Andrieux, es pot consultar en aquest enllaç.