Noticies


Noticies

JUAN CÓRDOBA, JOSEP BALLESTÉ i ARRELS FUNDACIÓ, DISTINGITS AMB ELS PREMIS PROCURA 2018
6 de Juliol de 2018

JUAN CÓRDOBA, JOSEP BALLESTÉ i ARRELS FUNDACIÓ, DISTINGITS AMB ELS PREMIS PROCURA 2018

La 6a edició dels Premis Procura, que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre, es van celebrar el dijous 5 de juliol al restaurant El Principal del Eixample de Barcelona. L'esdeveniment, organitzat pel Col·legi de Progradors de Barcelona, va comptar amb la presència de nombroses autoritats judicials, com la consellera de Justícia, Ester Capella; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos o el secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jaume Illa. Així mateix, uns 200 professionals del món de la Justícia van assistir al lliurament de premis. 

L'acte, que van ser presentant per la periodista Eva Arderius, va ser inaugurat pel degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, que va dedicar el seu discurs als tres premiats d'aquesta edició: Josep Ballesté (Premi Procura a la Trajectòria Professional), Juan Córdoba (Premi Procura a la Trajectòria Professional) i Arrels Fundació (Premi Procura Solidari). Ballesté, que va rebre el guardó de mans de Jaume Illa, es va mostrar molt agraït per ser reconegut per la seva tasca com a Lletrat de l'Administració de Justícia. Córdoba no va poder assistir al lliurament de premis i van ser la seva sòcia, Cristina Bueno, i la seva secretària, Raquel Bocero, les encarregades de rebre el guardó de mans de Jesús Barrientos. Per últim, la consellera de Justícia, Ester Capella, va entregar el premi al director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, que el va dedicar a totes aquelles persones que dormen als carrers de Barcelona perquè no tenen llar.   

Després de l'entrega dels tres guardons, la consellera de Justícia, Ester Capella, va fer el discurs final de l'acte dedicant molt bones paraules al col·lectiu dels procuradors

A continuació, detallem els perfils dels tres premiats:

Juan Córdoba: Advocat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i catedràtic de dret penal de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Va ser degà de la facultat de dret de la UB i diputat de la Junta de Govern de l’ICAB. És autor d’una àmplia obra jurídica i actualment és vicepresident de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya. 

Josep Ballesté: Professional jurídic amb 21 anys d'experiència com a Oficial a Jutjats d’Instrucció i de 1a Instància i, des de l’any 2003, com a Lletrat de l’Administració de Justícia, tasca que ha dut a terme a Jutjats de 1a Instància de Mollet, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Durant aquests anys ha compatibilitzat la feina amb la docència, com a preparador d’opositors a Lletrats de l’Administració de Justícia. 

Arrels Fundació: L'entitat ofereix allotjament, alimentació i atenció social i sanitària a persones sense llar que malviuen als carrers de Barcelona i els ajuda a sortir d'aquesta situació. Des de la seva creació el 1987, la fundació, que compta amb més de 50 persones contractades i uns 400 voluntaris, ha acompanyat més de 10.000 persones en el seu camí cap a l’autonomia.