Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS CATALANS DEFENSEN LA JUSTÍCIA DE PROXIMITAT A CERVERA
4 de Juliol de 2014

ELS PROCURADORS CATALANS DEFENSEN LA JUSTÍCIA DE PROXIMITAT A CERVERA

El Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, que integren els nou col·legis de procuradors catalans (Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Terrassa i Tortosa), ha celebrat avui el seu Ple a l’Ajuntament de Cervera. Durant la trobada anual, que s’ha celebrat per primer cop a la província de Lleida, el Consell ha defensat la justícia de proximitat per garantir el dret a la tutela judicial efectiva del ciutadà. En aquest sentit, els procuradors catalans s’han posicionat a favor del manteniment de l’actual mapa judicial, que inclou set partits judicials lleidatans (Tremp, Balaguer, Cervera, Lleida, La Seu d'Urgell, Vielha e Mijaran i Solsona) i un total de quaranta-nou a tota Catalunya.

La jornada, que ha estat organitzada pel degà del Col·legi de Procuradors de Lleida, Damià Cucurull, ha inclòs una visita a la Universitat de Cervera i una reunió informativa de la situació de la professió de procurador a càrrec del president del Consell, Ignacio López Chocarro. Durant la seva intervenció, el màxim representant dels procuradors catalans ha recordat que un dels principals problemes que pateix l’Administració de Justícia és la dificultat per executar les sentències. Per tal d’agilitzar aquesta situació, López Chocarro ha considerat que els procuradors haurien d’assumir noves competències en l’àmbit de l’execució civil.

La celebració del Ple Anual a Cervera, que ha inclòs un recordatori a la figura de Josep Maria Guarro, l’exdegà del Col·legi de Procuradors de Lleida que morí el passat 22 de juny, ha constatat la voluntat del Consell de Col·legis de Procuradors d’estar present a tot el territori català.