Noticies


Noticies

EL CONSELLER GORDÓ RECONEIX LA TASCA DELS PROCURADORS EN ELS PREMIS QUALITAT DE LA JUSTÍCIA
26 de Setembre de 2013

EL CONSELLER GORDÓ RECONEIX LA TASCA DELS PROCURADORS EN ELS PREMIS QUALITAT DE LA JUSTÍCIA

El Conseller de Justícia, Germà Gordó, ha reconegut “molt especialment” la tasca dels procuradors catalans en l’obtenció del Premi Qualitat de la Justícia 2013, que ha atorgat el Consejo General del Poder Judicial a l’administració de Justícia de Catalunya en la categoria Una justícia més accessible. El guardó, que es va lliurar el passat 19 de setembre a la sala d’actes del CGPJ de Madrid, premia la modernització de la justícia catalana en el darrer any, que, segons Gordó, “no hagués estat possible sense els procuradors”.

Més concretament, el CGPJ valora el desenvolupament i la implantació del mòdul de presentació telemàtica de demandes (TTA) a Catalunya, que ha permès als procuradors presentar més de 40.000 demandes civils electrònicament durant els primers sis mesos de 2013; una dada que implica un estalvi de prop d’1.200.000 folis per a l'administració.

Aquesta eina informàtica, que va ser impulsada pel Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, és un pas més per agilitzar la justícia catalana i segueix la mateixa línia que la plataforma E-Transnet, que va ser creada i finançada al 100% pels procuradors catalans i permet la descàrrega telemàtica de documents en els procediments concursals.

Durant la seva intervenció als Premis Qualitat de la Justícia, Gordó ha destacat que “el proper objectiu del Departament és completar el desplegament de l’expedient judicial electrònic”, que permeti als jutjats catalans treballar sense papers. En aquest sentit, el Conseller ha remarcat la voluntat del Departament de Justícia d’implantar-lo a Catalunya a finals de 2014.