Noticies


Noticies

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona celebra la 10a edició dels Premis Procura
11 de Juny de 2024

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona celebra la 10a edició dels Premis Procura

El divendres 7 de juny el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) va celebrar la 10a edició dels Premis Procura en un acte que va reunir prop de 300 persones a la Sala Olímpia del Reial Club de Polo de Barcelona. L’acte va estar presentat per la periodista Helena García Melero.

Atorgats en el marc dels actes vinculats a Sant Iu, patró de la procura, en aquesta ocasió es va reconèixer la tasca d’Ignacio Sancho Gargallo, Magistrat de la Sala 1a del Tribunal Suprem (Premi Procura Trajectòria Professional 2024); María Peñacoba Pérez, Secretària Coordinadora Provincial de Barcelona (Premi Procura Anual 2024); i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls (Premi Procura Solidari 2024).

En el seu discurs de benvinguda el degà del Col·legi, Javier Segura Zariquiey, va posar en valor que els guardons han esdevingut una “referència” en el món judicial barcelonès, català i espanyol i que són una mostra de “prestigi, rigor i reconeixement professional”. Així mateix, va considerar que “els premis són un fil conductor dels esforços de companys i companyes implicats en el seu impuls i organització amb el propòsit de progressar com a professió i de contribuir al bé comú a través d’uns valors que defineixen els premiats en cada ocasió”. Uns valors, va prosseguir, que estan arrelats en “el compromís, la vocació de servei, l’excel·lència i la solidaritat”.

El degà de l’ICPB va tenir un reconeixement cap els degans que “m’han precedit en anteriors edicions dels Premis Procura: Ignacio López Chocarro i Ángel Quemada Cuatrecasas”. “El mèrit d’haver convertit els guardons en un referent de prestigi és vostre”, va formular.

També va reivindicar que al llarg de tots aquests anys -un període marcat tant per la pandèmia sanitària global com per l’intens desenvolupament tecnològic i la difusió de la Intel·ligència Artificial- “les procuradores i els procuradors ens hem projectat com un col·lectiu professional imprescindible, que seguirà sent clau en el futur de la nostra Justícia”.

Premis Procura: Ignacio Sancho Gargallo, María Peñacoba Pérez i Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

Ignacio Sancho Gargallo, Premi Procura Trajectòria Professional 2024, va rebre el guardó de mans d’Antonio Recio Córdova (president de l’Audiència Provincial de Barcelona) i de Javier Segura Zariquiey. En el seu discurs d’agraïment, va expressar “l’honor i la satisfacció que suposa el guardó, sobretot per la institució que el confereix”, alhora que va destacar “la contribució al bon funcionament de la justícia” del col·lectiu de la Procura i, en representació seva, del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

La guanyadora del Premi Procura Anual 2024, María Peñacoba Pérez, va rebre el guardó de mans de Iolanda Aguilar i Juncosa (Secretària per a l’Administració de Justícia) i de Javier Segura Zariquiey. En el seva intervenció es va mostrar “feliç i emocionada” i va exposar la seva visió de la “Justícia com una orquestra en què totes les parts que la integren són necessàries, en què ens hem de comunicar millor i que, alhora, hem de comunicar millor cap enfora.”

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls va ser distingida amb el Premi Procura Solidari 2024, que està dotat en 3.000 euros. Anna Rigola (cap de Comunicació de l’entitat) va rebre el guardó de mans de Josefa Beltran Bertomeu (sotsdelegada del Govern a Catalunya) i de Javier Segura Zariquiey. En el seu discurs, Rigola va recordar els orígens de la Fundació i va indicar la importància d’“acompanyar la persona malalta i els seus familiars, al llarg de tot el procés de la malaltia”, així com el “necessari impuls” de la telemedicina i la recerca per aconseguir millorar les condicions vitals dels afectats amb Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Precisament, en els Premis Procura 2024 també va intervenir un malalt afectat d’ELA, l’activista Jordi Sabaté Pons, que va dirigir unes paraules a les persones assistents en defensa del “dret a la vida”.

Abans de donar per tancat l’acte, el degà de l’ICPB es va dirigir a Ignacio Sancho, María Peñacoba i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls: “Des de les vostres responsabilitats, sou un exemple i una inspiració. Aprendre dels vostres valors ens farà millors com a col·lectiu i ens inspirarà de cara al futur”.