Noticies


Noticies

EL COL·LEGI RECLAMA MESURES URGENTS PER RESOLDRE EL COL·LAPSE DELS JUTJATS DE GRANOLLERS
10 de Juny de 2015

EL COL·LEGI RECLAMA MESURES URGENTS PER RESOLDRE EL COL·LAPSE DELS JUTJATS DE GRANOLLERS

El vicedegà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ramon Daví, el jutge degà del Partit Judicial de Granollers, Carlos Puigcerver, el degà del Col·legi d’Advocats del Vallès Oriental, Josep Medina, i la representant dels Secretaris Judicials, Dolors Cortina, van comparèixer davant la premsa aquest dilluns per reclamar mesures urgents per fer front a la situació de col·lapse que es viu als jutjats de Granollers. Entre aquestes, van demanar la creació de tres nous jutjats d'instància a la ciutat.

Els representants dels procuradors, els advocats, els jutges i els secretaris judicials van lamentar que cinc dels jutjats de Granollers es trobin entre els deu òrgans judicials més saturats de Catalunya amb un índex de sobrecàrrega de feina d'un 250%, segons un informe del Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial elaborat el 2014.

Durant la seva intervenció, els operadors jurídics de Granollers van detallar que el col·lapse provoca considerables endarreriments en la tramitació i en els assenyalaments d’audiències prèvies i judicis, així com inestabilitat laboral entre el personal de cada jutjat.

Ramon Daví, que va assegurar que la situació es deu “al mal disseny del mapa judicial estatal”, va considerar que "no hi ha dret a què la ciutadania i les empreses del Vallès Oriental tinguin una justícia de menor qualitat que la de la resta de Catalunya”.