Noticies


Noticies

2012, ASSEGUREM EL FUTUR!
22 de Desembre de 2011

2012, ASSEGUREM EL FUTUR!

Portem anys veient continus canvis i vivint amb la incertesa de quin serà el futur de la nostra professió. Hem patit constants modificacions legislatives, ensurts sobre el manteniment de la incompatibilitat o maldecaps per les conseqüències de la desaparició de la territorialitat. També és cert que, amb les darreres modificacions processals, hem vist incrementades algunes funcions, la qual cosa ens ha de fer ser proactius i optimistes de cara el futur més pròxim.

Som a les portes del proper 2012, any en què el nou govern espanyol comença la seva legislatura amb una greu crisi econòmica que està removent totes les estructures més sòlides de la societat del benestar. Iniciem, amb aquest any, un nou període en el que es preveuen, novament, més canvis i incerteses, però, també, noves i importants possibilitats i oportunitats que, si sabem aprofitar bé, ens permetran consolidar-nos en les noves funcions que ens han estat atorgades i que ens han d’acabar assegurant el futur de la nostra estimada professió.

Des de la Junta de Govern del Col·legi de Barcelona, impulsarem totes aquelles mesures que potenciïn la nostra important tasca dintre del procediment judicial, alhora que us demanem la vostra implicació en tot allò que es considera fonamental per demostrar-los als poders legislatiu i executiu que la procura està capacitada i disposada a assumir noves funcions. En aquest sentit, i no en va, estem absolutament convençuts que només així, assumint més funcions públiques, tindrem assegurada la continuïtat de la nostra professió. Exemple d’això, és que hem i volem ser pioners en la implementació de l’expedient electrònic dins de l’Administració de Justícia i en fer visible la necessitat de crear un Servei col·legial d’actes de comunicació.

Igualment, des del Col·legi, treballarem per guanyar-nos el respecte de tothom, donant a conèixer millor a la societat en general i al món jurídic en particular quines són les funcions dels procuradors. En aquesta línia de treball tenim la gran i històrica oportunitat de celebrar el proper any, amb tots els honors, el 500 aniversari del Col·legi, un esdeveniment en el qual esperem comptar amb la vostra col·laboració i participació.

I, per últim, en el proper any, pensem impulsar un Centre d’Estudis per desenvolupar un programa de formació continua que ens permeti evolucionar i millorar en el coneixement de totes les eines jurídiques i tècniques, perquè la nostra tasca professional sigui cada dia més eficient.

Ja veieu que el 2012 es presenta molt intens, alhora que, si som capaços de consolidar i assumir de forma definitiva les noves funcions que ens han estat atorgades, treballem activament perquè siguem més coneguts i respectats i aconseguim reforçar la formació jurídica i tècnica dels nostres respectius despatxos, de ben segur estarem en condicions d’assegurar el nostre futur!

La Junta de Govern