Noticies


Noticies

EL COL·LEGI CELEBRA ELS SEUS 500 ANYS D´HISTÒRIA AMB UN SOPAR INSTITUCIONAL
5 de Desembre de 2012

EL COL·LEGI CELEBRA ELS SEUS 500 ANYS D´HISTÒRIA AMB UN SOPAR INSTITUCIONAL

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona va celebrar l'acte central de commemoració del 500 aniversari de la seva constitució amb un sopar institucional al Palau de Justícia de Catalunya. L'esdeveniment va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i de nombroses personalitats de l’àmbit jurídic i polític com el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno Jubero; el president del Consejo General de Procuradores de España, Juan Carlos Estévez; el fiscal Superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol; la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal i el secretari de Govern de la Generalitat, Germà Gordó, entre altres.

El sopar, celebrat a El Saló dels Passos Perduts del Palau de Justícia, va ser tot un èxit de participació, amb més de 400 assistents, entre procuradors, acompanyants i convidats institucionals que van gaudir de la festa fins ben entrada la matinada. El grup de música "Martí Ventura Jazz Quintet" va amenitzar l'acte amb diverses peces musicals.

Abans de començar el sopar es va projectar un vídeo que repassava la història de la professió, des dels seus orígens fins arribar a l'època actual, i on s'explicava la figura del procurador, en tant que col·laborador necessari dins l'àmbit judicial.

Després d'aquest vídeo arribà la part més protocol·lària de l'acte, amb els parlaments de les principals autoritats presents al sopar. El primer en fer-ho va ser el degà, Ignacio López Chocarro, qui va tenir un moment de record per a tots els procuradors que "han dedicat la seva vida professional col·laborant de forma directa amb jutges, secretaris judicials, fiscals, advocats i, per descomptat, amb les administracions públiques". També va voler encoratjar els presents a l'acte "per seguir innovant i estar en l'avantguarda de la modernització de la nostra Justícia". El fet de poder complir els 500 anys, segons el degà "donen fe que poques comunitats jurídiques com la nostra s’han sabut adaptar tan bé a les innombrables reformes que han afectat les nostres lleis de procediment."

També van parlar el president del Consejo general de Procuradores de Espanya, Juan Carlos Estévez, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i, finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas.

Durant el seu discurs, el president Mas va destacar la “feina significativa” que estan fent els col·legis de procuradors de Catalunya, “des del punt de vista de fer coses”, i els va animar a “no tirar la tovallola”. “A la vida et critiquen sempre, facis o no facis coses”, va assegurar el president, “però us animo a fer les coses perquè, malgrat tot, les societats avancen gràcies a la gent que assumeix riscos, que té un caràcter innovador per dissenyar el futur i coratge per prendre decisions”.

L'acte va coincidir amb l'efemèride de l'1 de desembre de 1512, quan el rei Ferran II va concedir als procuradors les ordinacions per al naixement de la primera corporació de procuradors de Barcelona: La confraria de Sant IU. Precisament en arribar a la mitjanit del dia 1 el degà va fer un brindis on es va recordar el naixement del Col·legi tal com el coneixem en l'actualitat. Va ser un discurs emotiu on va agrair la col·laboració de totes les persones i institucions que han fet possible la celebració del 500 aniversari. 
CLIQUEU AQUÍ PER ACCEDIR A LA GALERIA DE FOTOS DEL SOPAR (s'ha de ser usuari registrat)