Noticies


Noticies

ACORD PER AMPLIAR LA GESTIÓ INFORMÀTICA DELS PROCEDIMENTS JUDICIALS
14 de Juny de 2013

ACORD PER AMPLIAR LA GESTIÓ INFORMÀTICA DELS PROCEDIMENTS JUDICIALS

El Consell de Col·legis de Procuradors de Barcelona, el departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i el Consejo General del Poder Judicial han signat un conveni que evitarà, en endavant, la gestió presencial de prop de 35.000 documents a l’any, corresponents a uns 1.800 concursos de creditors; el que pot suposar un estalvi d’un 20% del temps de tramitació d’un procediment judicial. Els responsables de rubricar l’acord han estat el president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López, el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno.

Aquest estalvi serà possible gràcies a la utilització de la plataforma informàtica E-Transnet, que ha estat impulsada i finançada íntegrament pels procuradors. Aquest sistema, pioner a tot l’Estat, facilitarà la distribució dels documents aportats pels administradors concursals així com l’accés segur per part dels procuradors a la documentació de tipus no processal facilitada pels administradors i permetrà una fàcil accessibilitat per evitar temps, cues i desplaçaments als jutjats.

La plataforma E-Transnet es posarà en funcionament immediatament als jutjats mercantils de Barcelona i progressivament s’estendrà a la resta de jutjats mercantils de Catalunya. El sistema va ser implantat l’any 2012 com a experiència pilot al Jutjat Mercantil de Tarragona amb la finalitat de solucionar el problema de la distribució de documents dels administradors concursals i, actualment, també estava actiu al Jutjat Mercantil núm. 4 de Barcelona. L’aplicació donarà servei als usuaris durant 24 hores del dia, a efectes de consulta.

Aquest conveni té per objectiu contribuir a la modernització de l’administració de justícia. En aquesta mateixa línea, els procuradors de Barcelona van ser pioners a l’estat espanyol en la presentació telemàtica de demandes (TTA). Aquesta eina afecta bàsicament als procuradors dels tribunals amb exercici a Catalunya i serveix per la consolidació de l’expedient judicial electrònic, simplificant la tramitació burocràtica dels procediments, agilitant-ne la gestió i estalviant despeses, fins arribar a aconseguir la desaparició del paper en els tribunals de justícia.

Aquest sistema s’està fent extensiu a la resta de procediments i partits judicials de Catalunya. Actualment, la presentació telemàtica de demandes és una realitat a tot el territori amb més del 40% de les demandes civils presentades per aquests mitjans.