Noticies


Noticies

4 de Juliol de 2012

500 ANYS: MOLT EN JOC!

Estem immersos en els actes del 500 aniversari. L’exposició itinerant ja ha recorregut les seus de Granollers, Gavà, Sta. Coloma de Gramenet i va camí de L’Hospitalet. El llibre de la història de la nostra institució s’ha acabat de redactar i ben aviat entrarà a les màquines per fer-se'n la impressió. A més, la setmana passada vàrem celebrar un dels actes institucionals més significatius i importants que, de ben segur, poden acabar tenint conseqüències positives en el futur: les recepcions al Congrés dels Diputats i al Tribunal Suprem.

En aquestes activitats hem desplegat tota la força comunicativa i de relacions públiques que ens ha estat possible, evidenciant, una vegada més, que la plataforma que ens ofereix la celebració del 5è centenari del Col·legi és una oportunitat magnífica per donar a conèixer la pròpia existència del col·lectiu i traslladar als poders públics quines són les nostres reivindicacions i anhels professionals.

En cada acte a les diferents seus del Col·legi, hem pogut parlar amb Magistrats, Secretaris, Alcaldes i Regidors, i hem aconseguit que els mitjans de comunicació locals hagin donat difusió a l’exposició sobre la nostra història, tot recollint imatges i opinions de quina és la nostra funció dins del sistema judicial.

I l’altre dia, en el memorable i històric viatge a Madrid, ni més ni menys que el Ministre i la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats en ple, el propi president de la Cambra i el president en funcions del Tribunal Suprem, van escoltar les nostres inquietuds, a la vegada que tots ells – sense excepció – van expressar-nos les seves opinions sinceres i positives en relació a la nostra professió.

Com dèiem, estem ja immersos en la celebració del 500 aniversari i cal que ens preparem perquè els actes del mes d’octubre i novembre assoleixin l’èxit desitjat, tot recordant que no és tracta d’actes festius i prou – que també – sinó que els hem d’afrontar com una oportunitat única en la qual tots els procuradors hem de ser-ne protagonistes necessaris. Hi tenim molt en joc…

La Junta de Govern