Noticies


Noticies

PRESA DE POSSESSIÓ DELS NOUS JUTGES SORTINTS DE L´ESCOLA JUDICIAL
1 de Març de 2012

PRESA DE POSSESSIÓ DELS NOUS JUTGES SORTINTS DE L´ESCOLA JUDICIAL

El passat dimecres, dia 22 de febrer, el Degà, Ignacio López, va assistir a la presa de possessió dels 186 nous jutges sortints de l'Escola Judicial, en un acte celebrat a l'Auditori de Barcelona, en presència dels Reis d'Espanya. Els jutges sortints constitueixen la 62a Promoció de la Carrera Judicial i 44 d'ells aniran destinats a Catalunya.

Al seu discurs, el Rei Joan Carles va destacar el paper clau de la judicatura per garantir la convivència a Espanya. A l’acte també hi va assistir el President del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, el Carlos Dívar, qui va afirmar que les crítiques a les actuacions judicials ajuden a millorar el sistema, sempre que no suposin una interpretació interessada que serveixi només per desacreditar la justícia.

Els nous jutges sortints tenen de mitjana 30 anys i són en la majoria dones. Catalunya és la comunitat autònoma on aniran destinats més jutges, seguida d’Andalusia (37) i la Comunitat Valenciana (17).

Després de l’acte, Ignacio López i el Vicedegà, Ramon Daví, van mantenir un dinar de treball amb els Vocals del Consejo General del Poder Judicial, Ramon Camp i Carles Cruz, en què van tractar diversos assumptes. Entre d'altres, van discutir com assumir noves competències en els Actes de Comunicació (supressió de la necessitats dels dos testimonis) i la possibilitat de l’accés al Punto Neutro Judicial.