Noticies


Noticies

L’ICPB ORGANITZA UNA TAULA-DEBAT SOBRE JUSTÍCIA AMB PARTITS POLÍTICS EL 2 DE DESEMBRE
24 de Novembre de 2015

L’ICPB ORGANITZA UNA TAULA-DEBAT SOBRE JUSTÍCIA AMB PARTITS POLÍTICS EL 2 DE DESEMBRE

Els procuradors no són aliens als debats que afecten el futur de la Justícia. Per això, el proper dimecres 2 de desembre, a partir de les 19.30 hores, se celebrarà una Taula-debat sobre Justícia organitzada pel Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB) i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya per abordar diverses qüestions d'interès amb representants de les forces polítiques que es presenten a les Eleccions Generals del 20 de desembre. L'acte, que es durà a terme a l'Hotel Melià Barcelona Sarrià (Av. de Sarrià, 50), comptarà amb la participació del degà de l'ICPB, Ignacio López Chocarro, i estarà moderat per Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB.

Els representants de Justícia dels partits polítics en el debat seran Carme Sayós, de Democràcia i Llibertat (CDC + Reagrupament + Demòcrates per Catalunya); Mercè Perea, del PSC; Dolors Montserrat, del PP; Santi Vidal, d'ERC; Jesús Galiano, de Ciutadans i Núria Rodríguez Olivé, d'Unió. Finalment, En Comú Podem (Podem + Barcelona en Comú + ICV + EUIA + Equo) no podrà participar-hi. Durant la sessió, els ponents abordaran una sèrie de preguntes que afecten la ciutadania i l'ofici de la procura: S’ha de seguir amb el model de Justícia actual? Les darreres reformes legals en la Justícia són eficaces? Si és així, per què no s’executen la meitat de les sentències? Està llavors justificada la duplicitat de taxes judicials a Catalunya? I, finalment, què passarà amb la Llei de Serveis i Col·legis Professionals?

En el marc d’aquest interès per part de la procura, el 8 de novembre del 2011 ja es va organitzar un debat d’aquestes característiques previ a les Eleccions Generals, en què representants de Justícia dels diversos partits polítics van debatre els temes centrals del moment. Els participants van ser Àlex Sáez (PSC), Dolors Montserrat (PP), Mercè Pigem (CIU), Pere Aragonés (ERC) i Salvador Milà (ICV).

Consulta el cartell del debat del proper 2 de desembre.