Noticies


Noticies

ES BENEEIX LA BANDERA DELS NOTARIS CAUSÍDICS DE LA CORONELA DE BARCELONA
16 de Gener de 2015

ES BENEEIX LA BANDERA DELS NOTARIS CAUSÍDICS DE LA CORONELA DE BARCELONA

El darrer dissabte 10 de gener, a les 12 del migdia, es va procedir a la benedicció de la bandera de la Coronela de Barcelona que correspon als Notaris Reials i Causídics. La cerimònia, que es va celebrar a l’Església de Santa Eulàlia de Vilapiscina, va ser oficiada pel rector de la Parròquia, acompanyat per un membre de l'Arquebisbat. Estaven presents les autoritats municipals del Districte de Santa Eulàlia, així com membres de l'actual Junta de Govern del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

Durant la cerimònia, que va reproduir fidelment les que es feien al segle XVIII, els membres de la Coronela van accedir a l'església formats i amb repics de tambors. Allà, van dur a terme el Jurament de defensa de la bandera i del Principat de Catalunya, segons el formulari antic. A continuació, diverses autoritats i representats de la Coronela van procedir a clavar l’asta de la bandera amb 13 claus per simbolitzar els 13 martiris de Santa Eulàlia.

Els actuals procuradors dels tribunals de Barcelona són hereus dels notaris reials i causídics, que van combatre en la primera companyia del cinquè batalló de la Coronela, la força armada de Barcelona que defensà amb les armes les institucions catalanes i el dret públic català.