Noticies


Noticies

ELS PROCURADORS CATALANS JA PRESENTEN TELEMÀTICAMENT EL 50% DE LES DEMANDES CIVILS
10 de Juliol de 2013

ELS PROCURADORS CATALANS JA PRESENTEN TELEMÀTICAMENT EL 50% DE LES DEMANDES CIVILS

Una de cada dues demandes civils que presenten els procuradors als jutjats catalans són telemàtiques. En total, des que el passat mes de gener es va implementar el mòdul de presentació telemàtica de demandes (TTA), s’han presentat més de 40.000 demandes civils electrònicament, el que ha suposat un estalvi de prop d’1.200.000 folis.

La TTA, pionera a tot l’estat espanyol, és un eina informàtica que es va implementar el passat mes de gener als 49 partits judicials catalans. És una eina que afecta bàsicament als Procuradors dels Tribunals amb exercici a Catalunya i que està ajudant a consolidar l’expedient judicial electrònic. Gràcies a aquest mòdul se simplifica la tramitació burocràtica dels procediments, s’agilitza la gestió i s’estalvien les despeses. Un dels seus objectius és aconseguir la desaparició del paper en els partits judicials catalans. Segons dades facilitades pel Departament de Justícia, es preveu que a finals d’any s’hauran presentat més de 100.000 demandes telemàticament, el que suposarà un estalvi d’uns 3.000.000 de folis.

Aquestes dades, que avui han presentat el Departament de Justícia, el Consell de Col•legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia dins del balanç dels primers sis mesos de la instauració de la TTA, representen un creixement exponencial en l’ús d’aquesta nova eina, ja que s’ha passat del 10,14% de demandes civils presentades telemàticament del mes de gener d’enguany al 48,98% del mes de juny.

En aquest acte, el president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro, ha destacat l’important paper que estan duent a terme els procuradors catalans per contribuir a la modernització de l’Administració de Justícia. Així, ha recordat que a més d’impulsar la TTA, el col·lectiu també ha participat de forma molt activa en el procés per gestionar i rebre telemàticament les notificacions a través de la plataforma Lexnet. Igualment, López Chocarro també s’ha referit al conveni subscrit recentment pel Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya amb el Departament de Justícia i el Consejo General del Poder Judicial per a l’accés i descàrrega telemàtica de documents en els procediments concursals mitjançant la plataforma E-Transnet creada i finançada al 100% pels procuradors.