Noticies


Noticies

EL COL·LEGI I JUSTÍCIA RECLAMEN LA REFORMA DE LA LOPJ PER PODER CREAR EL CONSELL DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA
15 de Maig de 2015

EL COL·LEGI I JUSTÍCIA RECLAMEN LA REFORMA DE LA LOPJ PER PODER CREAR EL CONSELL DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

El degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, han reclamat, en el marc de l’acte institucional de la festivitat de Sant Iu, la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) per poder crear el Consell de Justícia de Catalunya. “Hem demanat que ens el deixin crear, ja que està a l’Estatut i que el mateix Tribunal Constitucional l’avala. El necessitem per millorar la justícia a casa nostra”, ha explicat el conseller.

Germà Gordó ha fet notar que la professió dels procuradors “és principalment facilitadora i també té una funció mediadora”. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que la figura del procurador es troba “al bell mig” dels processos judicials. “La tasca dels procuradors és essencial. Facilita la vida al ciutadà, però també a la mateixa Administració de justícia”, ha afirmat.

L’acte institucional de Sant Iu, patró dels procuradors, s’ha celebrat avui al Saló dels Passos Perduts del Palau de Justícia. En el decurs de l'acte, s’han lliurat les medalles del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, així com els diplomes i les insígnies del Consejo General de Procuradores de España als procuradors que han complert 25 anys de col·legiació.

Així mateix, s’ha lliurat la Medalla commemorativa del Col·legi i la Placa del Consejo al procurador que ha complert 50 anys de col·legiació.