Noticies


Noticies

EL COL·LEGI DE PROCURADORS TREBALLA PER IMPEDIR L´APLICACIÓ DE LA NOVA TAXA
19 de Gener de 2012

EL COL·LEGI DE PROCURADORS TREBALLA PER IMPEDIR L´APLICACIÓ DE LA NOVA TAXA

El Col·legi de Procuradors de Barcelona, per mitjà del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, està mobilitzant-se per tal d'impedir l'aplicació de la nova taxa judicial autonòmica proposada pel Govern de la Generalitat. En última instància ,i si això no fos possible, el Consell ha presentant unes esmenes a la Consellera de Justícia perquè es modifiqui el projecte de llei inicial.

Com sabeu, l'elevada taxa pels processos judicials proposada pel Govern suposa una doble imposició, perquè grava un procés ja gravat (des del 2003 per la taxa estatal). A més, vol aplicar-se en la prestació de tot tipus de demandes, incloses les d'execució de títols judicials, tant en l’àmbit de la jurisdicció civil com en el del contenciós-administratiu, i, a diferència del que succeeix amb la taxa estatal, gairebé no preveu exempcions, amb la qual cosa es creen diferències entre els ciutadans que poden pagar-la i els que no.

Des del primer moment de la publicació del projecte de llei al DOGC, hem mantingut contactes amb les diferents forces polítiques i el dia 4 de gener vam reunir-nos amb la Consellera Pilar Fernandez Bozal, a qui vam mostrar-li la nostra preocupació i vam demanar-li la retirada del projecte de llei. La Consellera va emplaçar-nos de nou a què, dintre de la mateixa setmana, li presentéssim les nostres propostes de revisió del projecte que, bàsicament, passen per la contemplació de noves exempcions, tan objectives com subjectives, així com una important reducció de les quotes proposades.

Davant d'una situació tan delicada, hem unit les nostres forces amb els Il·lustres Col·legis d'Advocats i d'Administradors de Finques de Barcelona per presentar les esmenes al projecte de llei. Us mantindrem informats.

[ESMENES PRESENTADES]