Noticies


Noticies

20 de Setembre de 2012

INICI DEL NOU CURS: AQUEST ANY, SÍ!

Pot semblar un tòpic quan a l’inici de curs o d'una nova etapa parlem sempre de moment molt important, històric o transcendent. I segurament en ocasions passades hem començat un article com aquest alertant del curs especial que comença, però, aquest any, degut a les circumstàncies econòmiques, polítiques i socials que ens envolten, a ningú no se li escapa que sí, que aquest any va de debò, perquè som davant d’un període que pot decidir el futur de la nostra professió i el futur de les nostres vides. 
 
Enguany, la procura afronta el repte de consolidar una aposta iniciada temps enrere que ens hauria d'aportar noves funcions dins del procediment judicial (actes de comunicació sense testimonis i una millor implicació en l’execució civil). Igualment, esperem que la futura Llei de Serveis Professionals (que molt probablement es debatrà d’aquí a pocs mesos) mantingui l’actual statu quo de la procura, respectant les diferències fonamentals entre la defensa i la representació.

Mentrestant, el Col·legi entra en la recta final de la celebració del seu 500 aniversari, commemoració que ens hauria de permetre visualitzar molt més el nostre col·lectiu i fer-lo més conegut i respectat entre els ciutadans. Reptes, inquietuds i il·lusions que necessiten un col·lectiu unit i motivat per assumir noves funcions i per reivindicar una manera de ser i estar dins de l’entramat del sistema judicial.

La Junta de Govern afronta la nova temporada amb tota la responsabilitat que aquest moment històric requereix. Estem esperançats que tots junts farem sentir la veu d’una professió que se sent útil, eficaç i, sobretot, disposada a aportar moltes millores en la qualitat del servei de la justícia.

Junta de govern