Noticies


Noticies

El magistrat Ignacio Sancho, la Secretària Coordinadora Provincial de Barcelona María Peñacoba i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, Premis Procura 2024
15 de Maig de 2024

El magistrat Ignacio Sancho, la Secretària Coordinadora Provincial de Barcelona María Peñacoba i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, Premis Procura 2024

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) celebra la 10a edició dels Premis Procura, uns guardons que reconeixen anualment aquelles persones de l’àmbit jurídic que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. El guanyador del Premi Procura – Trajectòria Professional d’enguany és Ignacio Sancho, magistrat del Tribunal Suprem i membre de la Sala de Govern del Tribunal Suprem. Per la seva part el Premi Procura – Anual reconeix María Peñacoba per la seva carrera com a jurista amb vocació de servei i la seva tasca com actual Secretària Coordinadora Provincial de Barcelona. Per últim, la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls ha estat distingida amb el Premi Procura Solidari, per la seva vocació per millorar la vida dels malalts amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i les seves famílies, així com el suport a la investigació d’aquesta malaltia. Els guardons es lliuraran en el decurs d’un acte que tindrà lloc el proper 7 de juny a partir de les 20h al Reial Club de Polo de Barcelona, en el marc de les celebracions de Sant Iu, patró del col·lectiu de procuradors.

El lliurament de premis, en el qual està prevista l’assistència d’uns 300 professionals del món de la justícia, reunirà diverses autoritats del sector i comptarà amb la presència de la Junta de Govern del Col·legi de Procuradors de Barcelona, que està encapçalada pel degà Javier Segura Zariquiey. 

 

Perfil dels premiats

Premi Procura – Trajectòria Professional 2024:
Ignacio Sancho Gargallo

Magistrat del Tribunal Suprem i actual membre de la Sala de Govern del TS, Ignacio Sancho Gargallo rep aquest premi per la seva trajectòria professional al món de la justícia, on ha sobresortit per la seva excel·lència. Durant la seva extensa carrera, ha estat magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Alcañiz a Terol; magistrat i jutge de Primera Instància de Barcelona; magistrat especialista del mercantil i president de la Secció 15 de l’Audiència Provincial de Barcelona. A més, en l’àmbit internacional el magistrat Sancho Gargallo ha estat membre de la Xarxa Judicial Europea i de la Xarxa d’Experts en dret de la Unió Europea del Consell General del Poder Judicial, en l’àrea de Dret Mercantil. Actualment, el premiat és membre del Judicial Wing of INSOL Europe des de la seva creació i forma part de l’International Insolvency Institute. A més, la seva trajectòria professional també l’ha portat a ser des de l’any 2010 Acadèmic d’Honor de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

Premi Procura – Anual 2024:
María Peñacoba Pérez

El premi reconeix la seva dilatada carrera com a jurista de vocació compromesa amb el servei de l’Administració Pública i a la ciutadania fent una Justícia més amable, eficient i de qualitat comptant sempre amb la procura per millorar i modernitzar l’activitat dels organismes judicials. María Peñacoba Pérez, lletrada de l’Administració de Justícia, ha desenvolupat la seva carrera professional en òrgans de la jurisdicció penal que ha compaginat amb la formació en l’àmbit de la gestió pública. Des de setembre de 2020 és la Secretària Coordinadora Provincial de Barcelona, i des de l’octubre de 2023 és una de les Vocals del Consejo del Secretariado per designació del Ministeri de Justícia.

Premi Procura – Solidari 2024:
Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

El premi reconeix la tasca per millorar la qualitat de vida de persones afectades amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i el suport a les seves famílies que du a terme la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, així com la rellevant tasca de l’entitat per impulsar la investigació. Per poder vetllar per les necessitats de cada pacient i cada família, l’entitat creada per Enric M. Valls el 2005 ofereix una atenció personalitzada a domicili amb un tracte de calidesa i proximitat indispensable en el procés de suport. A més, la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls du a terme múltiples activitats de sensibilització i difusió per conscienciar les administracions, els estaments públics i la societat de com es pot millorar l’atenció a les persones afectades d’ELA/MMN i quins recursos són necessaris per aconseguir-ho.