El col·legi

Premis Procura

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona va acordar instituir, amb caràcter anual, els Premis Procura, creats amb l’objectiu de poder distingir persones físiques o jurídiques que hagin destacat en tots aquells valors que facin possible una Justícia millor.

En els Premis Procura es valoren tant projectes concrets, com trajectòries professionals, i es tenen en compte, així mateix, actituds i accions que hagin ajudat a potenciar la figura jurídica del procurador dels tribunals.

En cada edició es concedeixen tres premis: el Premi Procura Anual, el Premi Procura a la Trajectòria Professional i el Premi Procura Solidari.

Tots els procuradors membres del ICPB poden presentar candidatures i el Jurat, format per la Junta de Govern, fa pública l’elecció dels guardonats.

Premis Procura

Premis Procura 2023

L'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) va celebrar la 9a edició dels Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d'una entitat sense ànim de lucre.

La guanyadora del Premi Procura - Trajectòria Professional d'enguany és Eva Atarés García, magistrada del jutjat de 1a instància número 51 de Barcelona, que ha estat distingida per la seva vàlua, assoliments i trajectòria professional en el món de la justícia.

El Premi Procura – Anual, que reconeix el desenvolupament d’una acció que suposi una millora en el servei públic de la Justícia, ha estat atorgat al portal Compendium.cat, per la seva defensa històrica de la llengua catalana en l'àmbit jurídic.

Per últim, la Fundació 'Domus Misericordiae Sant Josep' ha estat guardonada amb el Premi Procura Solidari 2023.

Els guardons es van lliurar en el decurs d’un acte que es va celebrar el passat 19 de maig a la Terraza del Miramar, en el marc de la celebració de Sant Iu, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

En el lliurament de premis va haver-hi la presència de nombrosos operadors jurídics i d'autoritats del sector com Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Francisco Bañeres Santos, Fiscal Superior de Catalunya, Joaquim Martínez Sánchez, Secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Immaculada Barral Viñals, Directora general de Dret, Entitats Jurídiques i mediació, i Jesús Sánchez García, Degà de l'I·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Perfil dels premiats

Premi Procura - Trajectòria Professional 2023:
Eva Atarés García

El premi reconeix la seva vàlua, assoliments i trajectòria professional en el món de la justícia. Atarés ha dedicat tota la seva carrera professional a exercir la professió jurídica apostant per una tasca regida per l'ètica judicial disposant coneixements i mecanismes per a afavorir els criteris unificats que contribueixen a la disminució de la ligitiositat. Eva Atarés és actualment Magistrada del jutjat de 1a instància 51 de Barcelona. Inicialment va començar la seva carrera judicial el 1998 i el seu primer destí va ser el jutjat únic de La Almunia de Doña Godina, a Saragossa. Dos anys més tard, va passar al de primera instància i instrucció 3 de Tudela, a Navarra. Uns anys més tard, el 2001, va ascendir com a magistrada i es va traslladar fins a Catalunya, lloc on va ser destinada al Jutjat de Primera Instància i instrucció 6 de Granollers, entre 2001 i 2003. Just després, des de 2003 fins al 2006, va estar al núm. 3 de Santa Coloma de Gramenet.

Premi Procura - Anual 2023:
Portal Compendium.cat

El premi reconeix el desenvolupament d’una acció que suposi una millora en el servei públic de la Justícia. El portal Compendium.cat aglutina una trentena d'entitats i institucions per a afavorir l'ús del català a la justícia, i pel suport que facilita als procuradors en la defensa dels drets lingüístics de la ciutadania en l'àmbit judicial. Aquest web el promouen divuit institucions i entitats catalanes i andorranes, encapçalades pel Consell de l'Advocacia Catalana, en col·laboració amb els Departaments de Justícia i Cultura de la Generalitat de Catalunya. També aglutina més de 700 recursos per a fomentar l'ús del català en l'àmbit del Dret i està a la disposició de tots els operadors jurídics, així com dels professionals de la llengua i la ciutadania en general, per a fomentar l'ús del català a la justícia i en els diferents àmbits socials.

Premi Procura - Solidari 2023:
Fundació 'Domus Misericordiae Sant Josep'

El premi reconeix el seu projecte que té com a objectiu ajudar a persones i famílies en situació de pobresa i vulnerabilitat, oferint acompanyament integral i suport a les seves necessitats, tenint en compte els valors cristians i la dignitat de la persona. La Fundació, que neix en la parròquia de Sant Sebastià, de Badalona, a l'agost de 2017, es crea amb la voluntat d'assumir i enfortir l'activitat social i d'assistència en la comunitat parroquial, situada en el barri de Pomar. Aquesta tasca es realitza a través de diferents projectes i actualment comptem amb la col·laboració de més de 60 voluntaris, els quals realitzen activitats d'acompanyament, visites, repartiment de roba i aliments, així com reparacions domèstiques.Anteriors guardonats

  • Premis Procura 2022 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2019 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2018 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2017 VEURE GUARDONATS
  • Premis procura 2016 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2015 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2014 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2013 VEURE GUARDONATS