El col·legi

Premis Procura

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona va acordar instituir, amb caràcter anual, els Premis Procura, creats amb l’objectiu de poder distingir persones físiques o jurídiques que hagin destacat en tots aquells valors que facin possible una Justícia millor.

En els Premis Procura es valoren tant projectes concrets, com trajectòries professionals, i es tenen en compte, així mateix, actituds i accions que hagin ajudat a potenciar la figura jurídica del procurador dels tribunals.

En cada edició es concedeixen tres premis: el Premi Procura Anual, el Premi Procura a la Trajectòria Professional i el Premi Procura Solidari.

Tots els procuradors membres del ICPB poden presentar candidatures i el Jurat, format per la Junta de Govern, fa pública l’elecció dels guardonats.

Premis Procura

Premis Procura 2022

L'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) va celebrar la 8a edició dels Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d'una entitat sense ànim de lucre.

La guanyadora del Premi Procura - Trajectòria Professional d'enguany és Mercè Caso, magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona, que ha estat distingida per la seva carrera i la seva contribució al dret de família i la mediació.

El Premi Procura – Anual, que reconeix el desenvolupament d’una acció que suposi una millora en el servei públic de la Justícia, ha recaigut a Estela Bergel, lletrada de l’Administració de Justícia i responsable del SAC Civil de Barcelona.

Per últim, la Fundació Afanoc (Casa dels Xuklis) ha estat guardonada amb el Premi Procura Solidari 2021, i la ONG World Central Kitchen, amb el Premi Procura Solidari 2022.

Els guardons es van lliurar en el decurs d’un acte que es va celebrar el passat 30 de juny al Pavelló Mies van der Rohe, en el marc de la celebració de Sant Iu, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

En el lliurament de premis va haver-hi la presència de nombrosos operadors jurídics i d'autoritats del sector com Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, Mª Eugènia Gay, delegada de Govern, Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i Francisco Bañeres Santos, Fiscal Superior de Catalunya.

Perfil dels premiats

Premi Procura - Trajectòria Professional 2022:
Mercè Caso

El premi reconeix la seva carrera y contribució al dret de família i la mediació. Magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona, durant la seva trajectòria, entre moltes altres accions, ha sigut ponent a l’Escola Judicial per la formació en dret de família i coordinadora de l’àrea de Dret de Família en el Curs de reciclatge per Jutges Substituts organitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i de Formació especialitzada. A més, ha participat com a ponent en nombrosos cursos, congressos i jornades abordant temes de dret de família, mediació i organització judicial, en nombroses ocasions en l’àmbit internacional. Caso és autora de nombrosos articles pertanyents a diverses obres de prestigi en matèria de família, mediació i menors.

Premi Procura - Anual 2022:
Estela Bergel

El premi reconeix el desenvolupament d’una acció que suposi una millora en el servei públic de la Justícia. Estela Bergel, lletrada de l’Administració de Justícia, des de la seva arribada al Servei del SAC Civil, ha treballat per reorganitzar l’oficina i fer-la més eficient i propera, oferint un millor servei al ciutadà. En una matèria tan sensible com la dels desnonaments, Estela Bergel ha volgut que el personal a càrrec d’aquesta tasca es formi de forma constant en gestió emocional i de conflictes, ella mateixa s’encarrega de parlar directament amb tots els agents intervinents i afectats i ha implantat reunions de coordinació periòdiques amb les entitats involucrades en els llançaments, des de serveis socials a centres d’emergència socials o jutjats de primera instància, per millorar l’efectivitat en els llançaments i l’agilitat en la resposta en casos realment vulnerables, dels que realitza un seguiment per trobar una solució més equilibrada.

Premi Procura - Solidari 2021:
Fundació Afanoc (Casa dels Xuklis)

El premi reconeix el seu projecte Casa dels Xuklis, que ofereix allotjament temporal a nens, nenes i adolescents amb càncer i a les seves famílies mentre duren els tractaments, cobrint així una de les principals necessitats de les famílies que viuen fora de l’àrea metropolitana de Barcelona: tenir un lloc a prop de l’hospital on viure mentre els petits necessiten estar ingressats o anar de forma continua a l’hospital.

Premi Procura - Solidari 2022:
ONG World Central Kitchen

El premi reconeix la seva feina a Ucraïna per proporcionar aliments a les persones que fugen de la invasió russa des de diferents punts fronterers, i també per la seva trajectòria ajudant a les persones més vulnerables en tot tipus de catàstrofes o dificultats, per assegurar que tinguin accés a menjar. Fundada l’any 2010 després del terratrèmol que va devastar Haití, ha estat present en nombrosos escenaris de tragèdia, com els incendis de Califòrnia en 2018, l'huracà María a Puerto Rico en 2017 o durant el més dur de la pandèmia de coronavirus, on, amb el suport d'una extensa xarxa de voluntaris, va repartir per tot el món 15 milions de menjars, també a Espanya. També va fer costat als afectats per l'erupció del volcà de l'Illa de La Palma. La seva labor altruista li va valer el Premi Princesa d'Astúries 2021 a la Concòrdia.Anteriors guardonats

  • Premis Procura 2019 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2018 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2017 VEURE GUARDONATS
  • Premis procura 2016 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2015 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2014 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2013 VEURE GUARDONATS