El col·legi

Premis Procura

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona va acordar instituir, amb caràcter anual, els Premis Procura, creats amb l’objectiu de poder distingir persones físiques o jurídiques que hagin destacat en tots aquells valors que facin possible una Justícia millor.

En els Premis Procura es valoren tant projectes concrets, com trajectòries professionals, i es tenen en compte, així mateix, actituds i accions que hagin ajudat a potenciar la figura jurídica del procurador dels tribunals.

En cada edició es concedeixen tres premis: el Premi Procura Anual, el Premi Procura a la Trajectòria Professional i el Premi Procura Solidari.

Tots els procuradors membres del ICPB poden presentar candidatures i el Jurat, format per la Junta de Govern, fa pública l’elecció dels guardonats.

Premis Procura

Premis Procura 2019

L'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) ha celebrat la 7a edició dels Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d'una entitat sense ànim de lucre. El guanyador del Premi Procura - Trajectòria Professional d'enguany és Manuel J. Cachón Cadenas, catedràtic de Dret Processal de la UAB, mentre que el Premi Procura - Anual reconeix la tasca formativa de jutges i magistrats de l'Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Per últim , la Fundació Pasqual Maragall ha estat distingida amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros, per la seva valuosa recerca contra l'alzheimer. Els guardons es van lliurar en el decurs d'un acte que es va celebrar el passat 16 de maig a l'Hotel Sofia Barcelona, en el marc de la celebració de Sant Iu, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

El lliurament de premis, on va haver la presència de nombrosos operadors jurídics i d'autoritats del sector com Ester Capella, consellera de Justícia, Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o Antonio Viejo, secretari general de l'Administració de Justícia del Ministeri de Justícia o Patrícia Gomà, secretaria de relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat; i va ser l’últim acte de l’actual Junta de Govern del Col·legi de Procuradors de Barcelona. Així, van ser els darrers Premis Procura d'Ignacio López Chocarro, que ha estat degà de la procura barcelonina durant els últims vuit anys.

Perfil dels premiats

Premi Procura - Trajectòria Professional 2019:
Manuel J. Cachón Cadenas

El premi reconeix la seva brillant trajectòria acadèmica en l'àmbit del dret i alhora el seu vincle amb el col·lectiu de procuradors en molts projectes legislatius, divulgatius i formatius. El guardó també distingeix la seva tasca d'investigació en l'àmbit de l'execució processal civil, la teoria general del procés judicial i la Història del Dret Processal. Cachón és també reconegut pels diversos llibres de referència que ha publicat i per la seva participació en l'elaboració de nombrosos treballs prelegislatius.

Premi Procura - Anual 2019:
Escola Judicial del CGPJ

El premi reconeix la valuosa tasca formativa de l'Escola Judicial durant més de dues dècades, coincidint amb el 25è aniversari de la modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial que va atribuir al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la competència en matèria de formació de jutges i magistrats. Aquest òrgan ha esdevingut un referent per la seva independència respecte les esferes legislativa i governamental. El guardó distingeix particularment la trajectòria de la seu de l'Escola Judicial a Barcelona inaugurada el 1997, que ha ressaltat per la constant modernització en els seus continguts i per les seves metodologies docents, que l'han convertit en un centre de referència internacional.

Premi Procura - Solidari 2019:
Fundació Pasqual Maragall

El premi reconeix la tasca de recerca de més d'una dècada per descobrir la cura de l'alzheimer i aconseguir un futur en què l'envelliment s'associï a experiències positives. La Fundació, que actualment compta amb més de 20.000 socis, disposa d'un equip d'investigadors de primer nivell i del BarcelonaBeta Brain Research Center, un institut de recerca de referència internacional de Barcelona que és reconeguda per la seva tasca solidària.Anteriors guardonats

  • Premis Procura 2018 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2017 VEURE GUARDONATS
  • Premis procura 2016 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2015 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2014 VEURE GUARDONATS
  • Premis Procura 2013 VEURE GUARDONATS