Noticies


Noticies

DEBAT SOBRE ELS REFUGIATS AMB LA PARTICIPACIÓ DE L’ICPB
22 de Juny de 2016

DEBAT SOBRE ELS REFUGIATS AMB LA PARTICIPACIÓ DE L’ICPB

Ahir dimarts, 21 de juny, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, juntament amb el pla ‘Barcelona, ciutat refugi’ de l’Ajuntament de Barcelona, va organitzar una jornada sobre la situació jurídica dels refugiats a Europa.

La jornada, que rebia el títol ‘Societat Civil i persones refugiades: hi ha vies legals per acollir-les a Barcelona?’, va comptar amb la participació de Montse Montal, vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Procuradors de Barcelona. Montal va ser l’encarregada de presentar una taula rodona centrada en explicar la situació actual dels camps de refugiats, les possibilitats que tenen aquestes persones per accedir a territori europeu i la maniobrabilitat de la societat civil davant d’aquesta situació de crisi. Els participants a la sessió van ser Meritxell Cascan, infermera, membre d’Ajudem-Ayudamos-Help, Joan Mas, treballador social, Anna Figueras, advocada i Carles McCragh, president de la Comissió de Drets Humans del Consell dels Col·legis d’Advocats de Catalunya i degà del Col·legi d’Advocats de Girona.

Durant el dia, es van celebrar altres taules rodones, que van comptar amb la participació d’altres col·legis de professionals integrats a la Intercol·legial, com ara el Col·legi d’Infermers i Infermeres i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, on es van donar a conèixer diverses iniciatives socials dutes a terme per aquestes corporacions.