Noticies


Noticies

ACTE INSTITUCIONAL DE SANT IU DEL COL·LEGI DE PROCURADORS DE BARCELONA AL PALAU DE JUSTÍCIA
6 de Juliol de 2018

ACTE INSTITUCIONAL DE SANT IU DEL COL·LEGI DE PROCURADORS DE BARCELONA AL PALAU DE JUSTÍCIA

El dijous 5 de juliol, a les 12:30 hores, es va celebrar l'acte institucional de la festivitat de Sant Iu 2018, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB), al Saló dels Passos Perduts del Palau de Justícia. Durant la celebració, van tenir lloc els juraments dels nous col·legiats, així com el lliurament de medalles commemoratives atorgades pel Col·legi i de distincions atorgades pel Consejo General de Procuradores de España als procuradors que han complert 25 i 50 anys de col·legiació. En representació dels professionals que han complert 25 anys d'exercici, va intervenir la procuradora Blanca Soria Crespo, mentre que Anna Maria Roca, com a única representat dels professionals que han complert 50 anys en la procura, va fer un discurs emotiu davant dels assistents. Així mateix, l'ICPB va atorgar la Medalla d’Or a José María Romero de Tejada Gómez, amb la qual va reconèixer a títol pòstum la seva trajectòria professional i humana. La distinció va ser entregada pel degà del Col·legi, Ignacio López Chocarro, a la vídua de Romero de Tejada, María Teresa Muntaner.

L'esdeveniment va comptar amb la presència d'autoritats judicials com Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC); Juan Carlos Estévez, president del Consejo General de Procuradores de España; Jaume Illa, secretari de Govern del TSJC o Xavier Bernadí, director de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia. Les autoritats van valorar molt positivament la tasca dels procuradors i van tenir bones paraules pels homanetjats.  

Durant l'acte institucional, Ignacio López Chocarro va lamentar en el seu discurs "l’estat actual de l’administració de Justícia i els escassos, per no dir nuls, avenços que hi hem advertit" en l'últim any. En aquest sentit, el degà de l'ICPB va reclamar "una reforma necessària de la planta judicial, que data del segle XIX", i va considerar que és urgent "reformar tot el sistema d'execució civil de sentències". Sobre aquest últim punt, López Chocarro va citar l'estudi elaborat per la Càtedra d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i la Cambra de Comerç, que constata "la ineficàcia del sistema actual", que té "un impacte negatiu" en l'economia afectant al "creixement del PIB o a la creació de nous llocs de treball".