Noticies


Noticies

EL COL·LEGI DE PROCURADORS TANCA ELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL SEU 500 ANIVERSARI AMB UNA CONFERÈNCIA A LA CATEDRAL
20 de Desembre de 2012

EL COL·LEGI DE PROCURADORS TANCA ELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL SEU 500 ANIVERSARI AMB UNA CONFERÈNCIA A LA CATEDRAL

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona va organitzar el passat dia 13 de desembre a la Catedral de Barcelona una conferència sobre la història de la Catedral i sobre la història dels procuradors i la seva vinculació amb el Temple. Amb aquesta conferència es van tancar formalment els actes de celebració dels 500 anys de la seva creació. L'acte va comptar amb la participació del degà del Col·legi, Ignacio López; de Mossèn Josep M. Martí, i de l’historiador Víctor Mata.

Mossèn Josep M. Martí va centrar la seva intervenció en explicar la història de la Catedral i la importància de les Confraries, mentre que l'historiador Victor Mata va explicar la història dels Procuradors i la seva relació amb la Catedral de Barcelona. Va ser el 14 de desembre de 1511 quan un grup de procuradors, reunits a la Catedral, va decidir constituir-se en la Confraria de Sant Iu, de la qual és hereu l’actual Col·legi de Procuradors de Barcelona.

Les exposicions històriques es van combinar amb diverses peces musicals. Així, l'organista David Malet interpretà el Preludi i Fuga en mi menor BWV 548, del compositor alemany Johan Sebastian Bach (1685-1750) i, posteriorment, al capdavant del Cor de Cambra Francesc Valls, es van poder escoltar peces musicals de Robert White, Jacob Handl, Anton Bruckner i Francesc Valls. L’acte va finalitzar amb la visita al Portal de Sant Iu, patró dels procuradors.