Infoprocura Núm. 14 - 29 de Novembre 2012

Ja ha arribat l'acte central del 500 aniversari

Demà el Col·legi celebra el seu aniversari. Després de les exposicions, visites institucionals, jornades i conferències realitzades durant aquest any, arribem ja a l’acte central al Palau de Justícia. El sopar, que començarà a les 21 hores de demà, estarà amenitzat per un grup de jazz i hi hauran algunes sorpreses. Un dels moments àlgids de la festa arribarà a la mitjanit del dissabte, que coincidirà amb l'efemèride de l'1 de desembre de 1512, quan el rei Ferran II va concedir als procuradors les ordinacions per al naixement de la primera corporació de procuradors de Barcelona: La confraria de Sant IU.(...) 
 
[+ INFO]

El Col·legi manifesta novament la seva oposició a les taxes estatals

El passat dia 22 de novembre de 2012 va entrar en vigor la Llei 10/2012 per la qual s'aproven les noves taxes judicials estatals tot i que, en no estar desenvolupada reglamentàriament, la seva aplicació ha quedat en suspès. Davant aquestes noves taxes estatals en l’àmbit de la justícia, el Col·legi ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació on es posiciona contrari a la seva aplicació, ja que atempta al dret constitucional bàsic que ha de permetre l’accés a la tutela judicial efectiva.

Des del passat 1 de maig, a Catalunya determinats procediments judicials i recursos ja estan gravats amb la taxa judicial autonòmica obligatòria per a totes les empreses i persones físiques (...)
 
[+ INFO]

El degà recull el Premi Justícia de Catalunya al Col·legi, la més alta distinció catalana en l'àmbit jurídic

En un acte celebrat al Palau de la Generalitat, i davant d'un auditori ple de gom a gom, el degà Ignacio López va recollir aquest dilluns passat, dia 19 de novembre, el Premi Justícia de Catalunya, que la Generalitat ha atorgat enguany al Col·legi en reconeixement al seu compromís amb els ciutadans i la justícia al llarg de la seva història.

Durant l'acte, presidit per la consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, el degà va pronunciar un discurs d'agraïment davant del públic assistent. Entre moltes altres qüestions, el degà va explicar que en els darrers 15 anys, la demanda social de justícia s'ha duplicat, fet que ha comportat una important càrrega de treball als nostres(...)
 
[+ INFO]

Agraïments als patrocinadors i col·laboradors


El Col·legi vol expressar un sincer agraïment als patrocinadors i entitats col·laboradores dels 500 anys -Caixa Advocats, Bantierra, Banesto, Assistència Sanitària Col·legial, Kutxabank, Bruzon & Miller, i Level- pel seu suport al Col·legi i a les activitats organitzades amb motiu del 500 aniversari. Gràcies a ells, ha estat possible celebrar aquesta efermèride, i transmetre als poders públics i a la ciutadania quins són els valors, les funcions i els anhels de la nostra professió.


Tercera taula de treball sobre habilitacions de fons i jures de comptes

El passat dia 19 de novembre va tenir lloc la Tercera Taula de Treball que va tractar de les habilitacions de fons i de les jures de comptes, a càrrec de les Procuradores dels Tribunals del ICP de Barcelona, Sra. Mª José Blanchar i Sra. Carmen Ribas Buyó.

Van assistir-hi uns 30 companys i companyes i després d’una exposició del tràmit a seguir en aquests dos supòsits, de les incidències que es produeixen en la seva tramitació i de la jurisprudència aplicable (...)
 
[+ INFO]

L'exposició itinerant arriba a Barcelona

L'exposició itinerant “500 anys de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona” va arribar a Barcelona com a última destinació. Des del dia 12 de novembre i fins a final de mes la mostra es pot visitar a la Ciutat de la Justícia.

Amb aquesta mostra es posa fi a set mesos d'itinerància per diverses delegacions territorials del Col·legi. Granollers va ser la primera seu, al mes de maig. Des d'aleshores, Gavà, Santa Coloma, L'Hospitalet, Sabadell, Vilafranca i Vilanova han acollit l'exposició, amb gran èxit de públic i forta presència dels mitjans de comunicació, amb l'objectiu d'apropar la figura del procurador al conjunt de la societat, per a què es conegui qui és i quina feina fa, en tant que col·laborador necessari en l’administració de justícia.
 

El Col·legi incorpora un servei de certificació d'e-mails

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona ha incorporat el servei eEvidence, de certificació d’e-mails a la seva cartera de serveis a col·legiats. Gràcies a l’acord arribat amb l’empresa Serena Mail, desenvolupadora del sistema eEVidence, els col·legiats podran acreditar fefaentment en el temps el contingut i el lliurament d'un correu electrònic, sense la intervenció ni el coneixement del destinatari (...)


[+ INFO]

Els Procuradors als MMCC

Aquests són els principals impactes dels procurados als mitjans de comunicació:

- TV3: Posicionament del Col·legi davant l'aplicació de les taxes judicials estatals(22/11/2012)
- TELECINCO: La Generalitat concede el premio Justicia de Cataluña al Colegio de Procuradores de Barcelona (19/11/2012)
- LA VANGUARDIA: El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona rep el Premi Justícia de Catalunya (19/11/2012)
- EL PERIÓDICO: Els advocats exigeixen que es retirin les noves taxes judicials(13/11/2012)
[VEURE TOTS ELS IMPACTES]

Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.